ישראל צפויה להיות המדינה הראשונה בעולם שבה כסף ממשקיעים חיצוניים יממן פרויקטים לקידום בריאות הציבור.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בימים אלו נמצאות בהליכי אישור מתקדמים תוכנית למניעת סוכרת בקרב מטופלי הכללית ותוכנית נוספת לשיפור הטיפול בלוקים בשבץ מוחי. בהיעדר כסף ממקורות ממשלתיים, התוכניות ייצאו לפועל על ידי גיוס משקיעים שירכשו אגרות חוב. במידה שהתוכניות יצליחו, יקבלו המשקיעים את כספם בתוספת ריבית.
אחד הגיוסים, בהיקף של כ־10 מיליון שקלים, מיועד למימון התוכנית הלאומית לייעול הטיפול בכ־15 אלף נפגעי שבץ מוחי בישראל בשנה. מדובר בתוכנית המשותפת למשרד הבריאות, לביטוח הלאומי ולמועצה הלאומית לכלכלה בראשות פרופ' יוג'ין קנדל. לצד הגיוס, גם המדינה תשקיע 10 מיליון שקלים, אך התוכנית טעונה עדיין את אישור הממשלה.
"אנחנו חייבים לחשוב מחוץ לקופסה, בעיקר בתחום של רפואה מונעת", אמר מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' ארנון אפק. "אם ייחסך כסף בעקבות התוכנית, חלקו יחזור ליזמים וחלקו למערכת הבריאות. המרוויח הגדול מהפרויקט הוא האזרח".
החברה שתסייע בהנפקת אגרות החוב היא social finance Israel בראשות סר רונאלד כהן, שתשתף פעולה גם בפרויקט של שירותי בריאות כללית, יחד עם הביטוח הלאומי והמועצה הלאומית לסוכרת.
"מדובר בפרויקט חלוצי, שטרם נעשה בעולם", מסביר יזם התוכנית פרופ' רן בליצר. "התערבות באוכלוסייה בסיכון גבוה לפתח סוכרת, תמנע הידרדרות".
מנתונים שהוצגו בכנס ים המלח של המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות, עולה כי ההוצאה על בריאות הציבור בישראל היא 1.2 אחוז מתקציב ההוצאה הלאומית לבריאות, כאשר הממוצע במדינות ה־OECD עומד על 2.9 אחוז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו