גבעת זאב,
מבשרת ציון,
מועצה אזורית גוש עציון,
בית"ר עילית,
אפרת, הר אדר, קריית ארבע, בית אל, עלי, שילה, עופרה, פסגות, כוכב יעקב, מועצה אזורית מטה יהודה.
בצפון לא יתקיימו לימודים במועצה האזורית מרום גליל, בבית הספר לחינוך מיוחד בקיבוץ כישור, בקיבוץ סאסא ובקיבוץ יראון.
צילום: יוחאי עופר

שרי הממשלה אורי אריאל ויצחק אהרונוביץ' סיירו היום בצפון הארץ במוקדים המועדים לפורענות כמו צפת, יחד עם מפקד המחוז הצפוני של המשטרה, ניצב זהר דביר, ועמדו מקרוב על ההכנות של צוותי החירום של עיריית צפת והמועצות האזוריות מבואות חרמון, מעלה יוסף, מרום הגליל וגליל עליון, כמו גם של בית החולים זיו בצפת, לקראת הסערה הצפויה. המטרה היא לשמור את הצירים המרכזיים בצפון פתוחים, כדי להעניק סיוע מהיר לאוכלוסיות חלשות ולחולים.
התחבורה הציבורית נערכת ותתגבר קווים
לאחר שחברת אגד הודיעה כבר ביום שני כי היא נערכת לספק שירות תחבורה ציבורית בירושלים ובצפון גם בתנאי שלג, הוחלט כי אם תוכרז מתכונת חירום בביה, תופעל בירושלים תוכנית קווים מצומצמת בצירים הראשיים שתאפשר גישה אל המרכזים הרפואיים ואל השכונות השונות.
ברכבת ישראל הוסיפו וציינו כי נערכו צוותים טכנים (טכנאי איתות וטכנאי רכבות) לאורך מסילות הרכבת, ברכבי שטח מצויידים במשאבות מים ומלח כדי לפזר על מסילות הרכבת באיזור ירושלים. כמו כן הועמדו בהיכון כלי הנדסה. חלק מקוי הרכבת יפעלו במקביל בלווי טכנאים יעודיים.
משרד התחבורה החל להפעיל מוקד וחדר מצב בשירות המטאורולוגי בבית דגן. מחר =בהבוקר תתקיים שם הערכת מצב ראשונה בהשתתפות מנכ"ל משרד התחבורה עוזי יצחקי ובהשתתפות אנשי רשות שדות התעופה, רשות התעופה האזרחית, רשות הספנות, חברת נתיבי ישראל, הרכבת, חברת נתיבי איילון וחברות נמלי ישראל. כמו כן ישתתפו נציגי של משרדי ביטחון הפנים, הרשות הלאומית לחירום ומשרדי הממשלה.
הכנסת נערכה לסופה
למרות שהכנסת יצאה לפגרה ורק ח"כים בודדים מגיעים למשכן בימים אלה משום שהם עסוקים בהכנות לבחירות, הכנסת נערכה לסופה המתקרבת.
עפ"י הנחייתו של מנכ"ל הכנסת רונן פלוט נערך משמר הכנסת למצב שבו יצטרכו ח"כים או עובדי כנסת חיוניים לקבל סיוע בהגעה לכנסת ותוגברה מצבת הרכבים הכשירים לנסיעה בשלג. כמו"כ נבדקו כל מערכות התפעול בכנסת והגיבויים למערכות אלו למקרה שהסופה תיצור כשלים. אנשי משמר הכנסת גם קיימו פגישת תיאום עם מפקד המחוז בפיקוד העורף למקרה שהכנסת תידרש לסיוע נוסף.
בשל השלג בוטלו הסיורים של מבקרים בכנסת שתוכננו להיום ומחר.
זיהום אוויר גבוה באזור הדרום
המשרד להגנת הסביבה הודיע בשעות הצהריים כי היום חזוי הקרובות זיהום אוויר גבוה מאוד באזור הדרום עקב סופות חול ואבק, הנובעות מהסערה המתקרבת. בהמשך התקבל דיווח כי הרוחות החזקות הביאו את זיהום האוויר גם אל מרכז הארץ.
זיהום האוויר הגבוה קשור בשקע עמוק מעל מזרח הים התיכון אשר גורם לזרימות דרומיות מערביות ולהסעת אבק מצפון אפריקה לאזורינו. הזיהום הגבוה צפוי להימשך עד מחר (רביעי).
המשרד להגנת הסביבה ממליץ לאוכלוסייה רגישה, ביניהם חולי לב, ריאות, קשישים, ילדים, ונשים בהיריון להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
ירושלים נערכת: חשש ממחסור במזון
לחץ משמעותי הורגש משעות הבוקר המוקדמות בסופרמרקטים בירושלים, הנערכת לקראת הסערה והשלג, שצפויים לפקוד מחר את בירת ישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף בצהריים בישיבת היערכות לקראת הסופה הצפויה במזג האוויר. בישיבת שהתקיימה בעיריית ירושלים השתתפו גם ראש העיר ירושלים ניר ברקת וכל הגורמים הרלוונטיים. בסיכום הדיון אמר נתניהו: "אני מתרשם שנעשתה פה עבודת תאום והכנה של הרשויות. יש לנו שלוש משימות: משימה ראשונה הצלת חיים, משימה שנייה רציפות שירותים חיוניים, משימה שלישית עזרה הדדית, תושבים עוזרים לתושבים - ערבות הדדית. מעבר למה שהמדינה עושה, והיא תעשה, מעבר למה שהעיריות עושות, והן תעשנה, אני מבקש מאזרחי ישראל פשוט לפקוח עין על השכנים ולעזור. עם ישראל מצטיין בזה".
תושבי ירושלים החליטו שלא לקחת סיכון, והחלו להצטייד במוצרי מזון, אביזרי חימום ושתייה. למודי ניסיון לאחר הסופה של החורף שעבר, בה מצאו את עצמם במצור בביתם, ללא חשמל וללא יכולת לצאת והלצטייד - התושבים פצחו בקניית מוצרי יסוד, מוצרי חלב, בשר ועופות וכן חטיפים ושתייה.
משפחת אביב הקדימה להגיע לסניף רשת "אושר עד" בגבעת שאול ונדהמה מהתורים. ציונה אביב סיפרה: "היה לחץ מטורף. ממש אווירה של מלחמה. באנו בתשע וחצי לפני שפתחו את הסופר וכבר מכוניות עמדו בתור להיכנס. הלכנו לקנות מגפיים וחזרנו בעשר ועשרה ואז לא היה מקום בחנייה. יש היסטריה. אני חושבת שאנשים למדו לקח מהשנה שעברה, שנתקעו בלי חשמל ובלי אוכל. גם אני אמרתי לבעלי שנלך לקנות עוד, כדי שנהיה מוכנים. אנחנו גם מארחים קרובי משפחה וכנראה שכל הדרכים יהיו סגורות. צריך להיערך לזה".

דקל אביב, בעלה של ציונה, הוסיף כי "היינו בתור בקופה במשך שלושת רבעי שעה. יש לחץ וזה בהחלט חריג. בדרך כלל הקופות פנויות כאן גם בימי שישי. אנשים נערכים לארבעה ימים קדימה, כולל שבת". אילה כהן תושבת ירושלים נערכה גם היא לסערה עם משפחתה: "הקפאנו ארבעה כיכרות של לחמים בפריזר וקנינו הרבה קופסאות שימורים. דאגנו לקנות גם תאורות חירום. בשנה שעברה היינו בלי חשמל והפקנו לקחים. בחנויות למוצרי חשמל בירושלים היה לחץ אדיר. אנשים קנו תנורים, רדיאטורים, תאורות חירום. הייתי בהלם. אני לא זוכרת דבר כזה".
שליחי חב"ד הקימו חמ"ל מיוחד בבירה, שירכז את כל הפניות לעזרה מתושבי ירושלים והסביבה, במטרה להעניק מענה לרכבים שייתקעו בצירי התנועה בעיר. כמו כן, שליחי חב"ד יגיעו לבתים בהם לא תהיה אספקת חשמל עם רכבים בעלי עבירות גבוהה ויסייעו לתושבים. מי שהוביל את המהלך של חב"ד הוא הרב יעקב הלפרין, נציג חב"ד בעיריית ירושלים ומחזיק תיק הרווחה בעירייה. הרב אור זיו, ממרכז היערכות בתי חב"ד בירושלים, מסביר: "הופקו לקחים מהשלג שהיה בירושלים בשנה שעברה וראינו שישנם הרבה יהודים, שלקח זמן רב עד שהגיעו אליהם. כל בתי חב"ד החליטו להתאחד השנה יחד ולהקים מטה משותף על מנת להיערך לכל פנייה שתגיע מתושבי העיר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו