מוצ'י, מאכל חג מסורתי ביפן, הגיע לכותרות פעם נוספת השנה – לאחר שהוא גרם למותם של תשעה אנשים מחנק. המוצ'י הוא עוגה העשויה מאורז, והיא נאכלת כל השנה ביפן, למרות שהיא באופן מסורתי מזון לראש השנה, כשהיא נאכלת עם כמויות גדולות של מרק ירקות, או כשהיא קלויה ומצופה בסוכר וקמח סויה.
המרקם הדביק של המוצ'י גורם לכך שהוא "נתקע בגרון", ומוביל לחנק. בערב השנה החדשה, דיווחה התקשורת המקומית על תשעה הרוגים מחנק, כשבשנה שעברה נהרגו מהמוצ'י שני מקרי מוות, עוד דווח כי 13 נמצאים במצב קשה. בכל שנה לפני חגיגות השנה החדשה, מייעצות מחלקות החירום ביפן לאנשים, במיוחד לילדים וקשישים, לחלק את עוגות האורז לפיסות קטנות לפני שהם אוכלים אותם, ולעשות זאת בנוכחותם של אנשים אחרים.
על פי הגארדיאן, חברה אחת בעיר אוסקה משתמשת באנזים שגורם למוצ'י להיות פחות דביק, וקל לבליעה. ועדת בטיחות המזון במדינה מצאה ב-2010 כי מוצ'י הוא המזון שגורם להכי הרבה היחנקויות, כש-80% מהקורבנות הם בני 65 ומעלה.
אבל גם בישראל יש לנו מאכל חג מסוכן – בחנוכה האחרון נחנק מסופגנייה מקס גרדוס, ניצול שואה בן 87 מבאר שבע, ומת מדום לב בבית החולים. כמו כן במהלך החג נחנקה בת 60 והגיעה למצב קשה, ואושפזה כשהיא מורדמת ומונשמת, ובת 9 פיתחה תגובה אלרגית למאכל, והגיעה גם היא למצב קשה.