הלו, זה בלומפילד?

הסכסוך בין איל ברקוביץ' לאחד מבעלי המניות בהפועל ת"א ממשיך לדרדר את המועדון • הבעלים חיים רמון מתעקש לגבות את המנג'ר, בשעה שמאחורי הקלעים שוקלים לפנות לגבי קצרה שישוב לעמדת המנכ"ל • היו"ר אמיר לובין, יצמצם עוד יותר את מעורבותו

צילום: אודי ציטיאט // ברקוביץ' ודומב. כבר אין אידיליה

"המצב בין איל ברקוביץ' לבין עידו חג'ג' רק מזיק למועדון. זה לא בריא לאף אחד ולא יהיה ניתן להמשיך ככה", כך אמר אתמול בכיר בהפועל ת"א, שהתייחס למשבר המחריף בין מנג'ר האדומים לאחד מבעלי המניות שנוצר בעקבות פרשת החלוץ האוזבקי, איבן נגאייב, שנכון לאתמול לא צפוי להגיע לקבוצה. 

מלחמת ההאשמות אחד כלפי השני נמשכה אתמול מכיוונו של חג'ג', שבחר להמשיך להשתכשך בבוץ במקום לנסות לסיים את הפרשה.

מחזיק זכויות הניהול של המועדון, חיים רמון, נותן בינתיים גיבוי מלא לברקוביץ' ואין בכוונתו לסיים את עבודתו, למרות שישנם גורמים רבים במועדון ובקרב בעלי המניות, אשר היו רוצים לראות את ברקוביץ' כבר עכשיו בחוץ.

כפי שכבר פורסם, אחת הסיבות לכך שרמון לא מתכוון לפטר את ברקוביץ' היא משום שהוא לא מעוניין לשוב לנהל את הקבוצה במקומו. 

לאור זאת, גורמים במועדון העלו מאחורי הקלעים רעיון לנסות להשיב את גבי קצרה, מי ששימש בעבר מנכ"ל הקבוצה, במקום ברקוביץ', אך לא נעשתה אליו כל פנייה רשמית בעניין. כמו כן, לא ברור אם בכלל קצרה יהיה מעוניין להחליף את המנג'ר שהובא בתחילת העונה כדי להיות הסמכות המקצועית העליונה, אבל בסופו של דבר מצא את עצמו בעיקר מנהל את הקבוצה באופן שוטף. כאמור, כרגע ה"קוסם" ממשיך כרגיל בעבודתו.

במועדון יודעים כי קרבות האגו בין השניים לא יוכלו להימשך ומנסים לארגן סולחה שתביא לרגיעה. מי שעשוי להתערב בפרשה הוא המאמן אסי דומב, שנחשב למקורב לשניים. גם אם דומב יחליט להתערב בסכסוך המתוקשר, לא ברור אם הדבר יצלח בסופו של דבר. "אסי מתעסק רק בכדורגל ולא בבית משוגעים הזה, אבל אולי הוא יתערב", אמרו אתמול בסביבתו של המאמן.

אם כל זה לא מספיק, ל"ישראל היום" נודע כי יושב ראש המועדון, אמיר לובין, שכבר לפני כחודשיים הודיע כי הוא מוותר על שכרו לאור מצב הקבוצה, חזר לחיים הפוליטיים והצטרף למטה הבחירות של בוז'י הרצוג. המשמעות היא שלובין כבר לא מעורב בעניינים השוטפים של המועדון, כפי שהיה בעבר, כאשר להפועל הוא מקדיש בין שעתיים לשלוש שעות מדי יום. 

עטר מתקרב, איקנדה עוזב

אנשי הקבוצה עדיין כועסים על ההתנהלות של ברקוביץ', בעיקר משום שחג'ג' רצה לממן את שכרו של החלוץ האוזבקי. "אי אפשר להבין למה הוא עשה את כל הבלאגן", אמרו במועדון והזכירו כי בעונה שעברה חג'ג' מימן מראש את הבאתו של בסארט עבדורחימי, ומשכורתו לא יצאה מקופת המועדון. 

אלירן עטר. בקרוב צד האדום של ת"א? // צילום: איי.אף.פי

גם במקרה של האוזבקי ה"דיל" הזה היה אמור לחזור על עצמו.  החלוץ אלירן עטר, שהוזכר כמועמד לקבוצה וכמה אוהדים אמידים עושים מאמצים להחתימו, מתקרב להפועל. 

בסביבתם של אותם אנשי עסקים נטען כי רוב סכומי הכסף להבאתו כבר הושגו, אך לא ברור אם הם ייתקלו בסירוב מצד מכבי ת"א שיכולה להשוות כל הצעה שעטר יקבל - עניין שעשוי לעכב ואולי גם להכשיל את העיסקה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר