גוטמן. "בוחר את ההרכב בהתאם לטקטיקה"

"הקמפיין ממש לא הסתיים"

נבחרת ישראל התכנסה בשפיים לקראת ווילס ובלגיה • גוטמן: "יש לנו יריבות קשות שגם הן רוצות להעפיל" • על האווירה: "חשוב לי לשמור על ה'ביחד'" • על ערן זהבי: "לא הייתי ממליץ לו שיעזוב ינואר"

נבחרת ישראל התכנסה היום בבית הנבחרות לאימון לקראת המשחקים מול ווילס ובלגיה בחודש מארס. המאמן אלי גוטמן ניצל את פגרת חג המולד כדי לראות מקרוב את השחקנים. למעט הבלם טל בן חיים והקשר ליאור רפאלוב כולם הגיעו לשפיים, כולל החלוץ עומר דמארי שסובל ממחלת הנשיקה. ההתכנסות התאפשרה הודות לשיתוף פעולה מצידם של מועדוני ליגת העל שכן הליגיונרים נמצאים בחופש.

ישראל פתחה את קמפיין מוקדמות אליפות אירופה עם מאזן מושלם של שלושה ניצחונות משלושה משחקים. במשחק הפתיחה ניצחה הנבחרת בקפריסין (1:2), לאחר מכן הביסה את אנדורה (1:4) ובמשחק האחרון מול בוסניה נרשם ניצחון ענק של 0:3 בסמי עופר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גוטמן התייחס למצב בבית: "הקמפיין ממש לא הסתיים, רחוק מכך. יש לנו יריבות קשות שגם הן רוצות להפעיל מהבית. אני סומך על השחקנים שיתרכזו במשחקים. אני כבר עוקב אחרי ווילס ובלגיה. עדיין מוקדם לנתח אותן".

על הסגל שזימן לאימון: "הזימונים התבססו על המשחקים שהיו עד היום. בכוונה לא עשיתי שינויים אבל עד מארס הכל פתוח. ניצלתי את העבודה שרוב הלגיונרים נמצאים בחופשה. אחד מהגורמים להצלחה זו תחושת הביחד שלנו. חשוב לי לשמור על זה. הטקטיקה פחות חשובה היום, אלא המפגש עצמו".

"כשאני בוחר את ההרכב אני עושה זאת לפי טקטיקה ביום נתון. יכול להיות שיש שחקן שיתאים יותר למערך כזה ושחקן אחר למערך אחר".

ורמוט עם דומב באימון הנבחרת // 

המאמן התפנה לדבר גם על שחקנים באופן ספציפי והתייחס למצבו של ערן זהבי: "אנחנו צריכים לאחל לו שימשיך בכושר הטוב במכבי ובנבחרת. אם הוא היה שואל אותי אם לעבור בינואר או לא, הייתי ממליץ לו שלא. אני מאמין שצריך להתחיל עונות עם קבוצות ולא להצטרף באמצע. אני סומך עליו שהוא יידע לקבל את ההחלטה הנכונה".

"מאור בוזגלו עושה עונה יוצאת מן הכלל", המשיך גוטמן, "הוא מה מהמנהיגים של ב"ש ביחד עם אליניב ברדה. אני רוצה לפרגן לליאור רפאלוב, הוא הפך להיות כוכב בבלגיה". 

גוטמן התייחס גם לליגת העל: הליגה מאוד תחרותית וטובה. מכבי ת"א, קריית שמונה והפועל ב"ש ירוצו עד הסוף. יש לי הרגשה שיהיה צמוד עד לרגע האחרון".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו