צרפת: מוסלמי דקר שוטר - וחוסל

חשד לפיגוע טרור: אחיו של המפגע מוכר כאיסלאמיסט קיצוני ושקל להילחם בסוריה

החוקרים בתחנת המשטרה, אתמול // צילום: אי.אף.פי //

חשד לפיגוע בצרפת: צעיר מוסלמי בן 20 הסתער אתמול על תחנת המשטרה במחוז אנדר ולואר במרכז צרפת, דקר שוטר ושני בני אדם נוספים והספיק לצעוק לעברם "אללה אכבר" בטרם נורה פעמיים בידי שוטר שנכח במקום. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

העיתונות המקומית דיווחה כי האיש רץ בזעם אל תוך הבניין, כשהוא מסתיר ככל הנראה את הסכין שבה אחז מאחורי גבו, מה שהוביל לשרשרת התקיפות והסתיים במותו. עוד צוין כי התוקף הוא יליד בורונדי ויש לו רישום פלילי.

על פי הערכות ראשוניות של משטרת צרפת, האירוע מסווג תחת כוונת טרור ומכאן שהחשיבות שלו מהותית הרבה יותר מאשר אירוע פלילי. נציין, כי חרף ההיכרות המוקדמת של המשטרה עימו, מסר מקור המעורב בחקירת האירוע כי הצעיר שנהרג "לא היה באף רשימה שהכינו אנשי המודיעין של שירות ביטחון הפנים". 

על פי הדיווחים, אחיו של החשוד מוכר כאיסלאמיסט קיצוני והיה מוכר לרשויות החוק מהרשעות קודמות, ובשלב מסוים אף שקל לצאת לסוריה. מקור המעורה בחקירה סיפר כי בשלב זה "בודקים אם מניע המפגע היה איסלאם קיצוני", ומקור נוסף ציין כי "נראה שמדובר בפעולה התואמת את דפוסי תורת דאעש".

ניקולאס קומטה, בכיר במשטרת צרפת, סיפר: "לא היה כל מנוס אלא לפתוח באש. החשוד היה מאוד נחוש כשתקף את השוטרים". שר הפנים הצרפתי ברנרד קזנוב אמר כי "זהו אירוע ברוטאלי", ושיבח את קור רוחם ואת מקצועיותם של השוטרים שהשתלטו לבסוף על המפגע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר