המשטרה עצרה את ראש ארגון להב"ה

בנצי גופשטיין חשוד בין השאר בהסתה לגזענות • עימו נעצרו 9 מפעילי ארגון הימין הקיצוני • פרקליטיהם: "מדיניות הפרקליטות מפלה נגד הימין"

גופשטיין, אתמול // צילום: אורן בן חקון // גופשטיין, אתמול

מכה קשה לארגון הימין הקיצוני להב"ה: המשטרה פשטה אתמול על בתיהם של פעילים מרכזיים בארגון, הפועל למנוע קשרים בין יהודים לערבים, ועצרה עשרה מפעיליו, ובהם ראש הארגון בנצי גופשטיין, המתגורר בגבעת האבות בחברון. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הפשיטה אתמול הפכה למעשה את החקירה הסמויה, שנוהלה במשטרת מחוז ש"י בחודשים האחרונים, לגלויה. העבירות המיוחסות לגופשטיין הן פרסום הסתה לגזענות ואלימות ועבירות ממניע גזעני. לחלק מתשעת העצורים הנוספים מיוחסות עבירות של פרסום הסתה לגזענות, ולחלק עבירות של איומים. 

החקירה התנהלה במפלג לפשיעה לאומנית שביחידה המרכזית, ומכיוון שמדובר בחשד לעבירות של הסתה, היא נעשתה באישור היועץ המשפטי לממשלה ובליווי הפרקליטות. המעצרים אתמול הם שיאם של ביקורת ציבורית ומאבק בארגון, שיש להזכיר, עדיין לא הוצא מחוץ לחוק, והם המשך לכתב האישום שהוגש השבוע נגד שלושה צעירים, פעילים בארגון להב"ה, הנאשמים בהצתת בית הספר הדו־לשוני בירושלים לפני כשבועיים וחצי. 

בעת מעצרו אמר גופשטיין כי "הפוליטיקאים מהשמאל לחצו והמשטרה פועלת נגד להב"ה, למרות שברור להם כי מדובר בארגון חוקי, הפועל בצורה גלויה נגד התבוללות. זו בושה". אתמול הובאו עשרת החשודים להארכת מעצר בבית משפט השלום בירושלים. במהלך הדיון עלה כי גושפטיין נחקר על מכתב ששלח לבנו של ראש הממשלה, לאחר שפורסם כי יש לו בת זוג נורבגית.

המשטרה ביקשה עשרה ימי מעצר, אולם השופט הסתפק בשלושה בלבד, כך שמעצרם של כל החשודים הוארך עד יום חמישי. פרקליטיהם של החשודים, עוה"ד איתמר בן־גביר ואביחי חג'בי, אמרו בתגובה: "הפרקליטות מנהיגה מדיניות מפלה נגד פעילי ימין. אנו שוקלים להגיש ערר לבית המשפט המחוזי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר