החורף כבר כאן, וכשקר - בא לנו רק להתכרבל עם איזו פחמימה חמה ומתוקה, ולא לזוז מהבית. אבל אחרי כמה חודשים, הביקיני צוחק לנו בפרצוף ואנחנו בוכים. אם ננקוט בכמה צעדים פשוטים שמציעה לנו הדיאטנית הקלינית מיטל שחימוב, נוכל למזער ואף למנוע את הנזק.
מגישה: איריס קורן, צילום: דורון פרסאוד, ארכיון: משה בן שימחון, רועי קסטרו, איפור: איפור: פז רייכרט
1. להקפיד על חימום הגוף: כשקר רוצים באופן אינטואיטיבי לאכול על מנת להתחמם, לכן חשוב להקפיד על חימום הגוף, בין אם זה דרך ביגוד טוב וחימום בבית. ולא רק בחוץ ועד להעדפה מזונות חמים יותר. יש תבלינים שנחשבים כמחממים את הגוף כמו צילי, גינגר, קינמון
2. שילוב פחמימות מורכבות בתפריט: כשחשוך- גם יוצאים פחות מהבית וגם רמת הסרטונין יורדת, מה שגורם למצב רוח ירוד וחשק לממתקים שיעלו אותו. הפיתרון הוא שילוב פחמימות בתפריט והקפדה על פחמימות מורכבות עשירות בסיבים תזונתיים ובעלות ערך גליקמי נמוך, דוגמת חיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל, בטטות ועוד. מומלץ גם לשלב בארוחה חלבון עם הפחמימות כדי לקבל תחושת שובע לזמן ארוך יותר.
דיאטה, אופנה, אוכל וכל מה שמעניין בחיים הטובים - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו!
3. להחליף את המאכלים הקרים בחמים: פחות מתחשק סלט ומאכלים קרים כמו גבינות רזות וכו'. הפתרון להוסיף לארוחת צהריים וערב מנות חמות כמו ירקות מבושלים (ברוקולי, קישואים, חצילים) פשטידות ירק (על בסיס ירקות, גבינות רזות, 2-3 ביצים, תבלינים), ולהחליף את המאכלים הקרים בחמים: במקום סלט- מרק ירקות/ירקות אפויים (ראו מתכון אליפות בהמשך), במקום דגנים עם חלב, ניתן להכין דייסה חמה ומזינה משיבולת שועל וחלב רזה או חלב צמחי ומעט ממתיק. ניתן להוסיף קינמון שגם מדגיש את הטעם המתוק על חשבון סוכר.
4. להיזהר ממלכודות קלוריות: מרק ותוספת. המרק בד"כ הוא רק התירוץ לאכול את שקדי המרק או הקרוטונים, לכן יש לשים לב לכך. 2 כפות של קרוטונים או שקדי מרק שוות מבחינת קלורית לעוד פרוסת לחם נוספת. העדיפו קרקרים כמו טוסט טעים או פרכיות אורז במרק. – גם הם בכמות מבוקרת
5. לצאת להתאמן בבוקר כשעוד יש אור ואנרגיה, וכך לתת "בוסט" של אנרגיה על הבוקר וגם להיפטר מהמטלה בתחילת היום. אחר כך ניתן לחזור מהעבודה ומיד להתפנק בבית ללא רגשות אשם. אופציה נוספת היא להכניס לתיק את כל מה שדרוש לנו לחדר הכושר או לאימון שאנחנו אוהבים, וללכת להתאמן מיד מהעבודה, בלי לעצור בבית - כי כולנו יודעים איך זה יגמר.
תפריט מנצח: שיבטיח ירידה במשקל
מתכון לירקות בתנור בקלי קלות:

התחליף האולטימטיבי לסלט הירקות הקר שלא ממש בא לנו עליו בחורף, נמצא ממש במרחק נגיעה אצלכם במקרר, והוא פשוט מאין כמותו. את המצרכים ניתן לגוון כאוות נפשכם ולפי ההיצע במקרר הביתי שלכם, בגדול – הכל הולך, אפשר להכניס סלק קלוף וחתוך, פרוסות קולרבי, פרחי ברוקולי (גם קפוא הולך, כך כמו שהוא), ועוד ועוד. הטריק שלי, שהופך את כל הסיפור לעוד יותר פשוט, הוא להכניס את כל הירקות לקופסא ולנער עם השמן והתבלינים לכיסוי מושלם.
המצרכים:
חתיכת דלעת בגודל כף יד חתוכה לקוביות
2 קישואים/זוקיני פרוסים לפרוסות בינוניות (לא דקות)
כוס פרחי כרובית שטופים היטב
שומר חתוך לרבעים
2 גזרים מקולפים פרוסים לרצועות בעובי 1 ס"מ
1 כף שמן זית גדושה
מלח, פלפל ועוד תבלינים יבשים שאוהבים
אופן ההכנה:
מכניסים את כל הירקות החתוכים לקופסת פלסטיק גדולה עם מכסה, יוצקים כף גדושה של שמן זית, בוזקים מלח, פלפל וכל תבלין שאתם אוהבים (אני משתמשת בפפריקה מעושנת/מתוקה/שבבי צ'ילי יבש ועוד, אבל גם מלח ופלפל גרוס יעשו את העבודה לבדם), סוגרים את המכסה ומשקשקים היטב.
פורסים נייר אפייה על תבנית התנור, שופכים עליה בזהירות את תכולת הקופסה ושמטחים קלות עם הידיים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכחצי שעה (תלוי בעוצמת התנור שלכם, יתכן שתזדקקו ליותר. אני נוהגת לסהוסיף בסוף עוד רבע שעה על מצב טורבו, להשחמה אופטימאלית.
הולך מצוין כתחליף לסלט, ליד החביתה והגבינה בערב, לצד עוף או פשטידה, אבל גם כנשנוש נהדר עם מטבל טחינה או יוגורט. בתאבון!
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו