צילום: אלן שיבר // גודס. שבוע חשוב להמשך העונה

השבוע החשוב של מכבי

עם ציפייה למבנה בית הטופ 16 ושינוי צפוי בסגל - אלופת אירופה נכנסת לכוננות • היא תחזיק אצבעות לנפילה של ריאל מדריד במחזור היורוליג הקרוב ותקווה שהזרים החדשים ימלאו את החסר • מרקוס סלוטר צפוי להצטרף עד לסיום העונה

1. אחרי ששמה מאחור את משברי פתיחת העונה השונים, מכבי ת"א עם הפנים קדימה והיא תקבל את תמונת הבית המלאה שבו תשחק בטופ 16 בסוף השבוע הקרוב. כעת למעשה כבר יש שתי יריבות סגורות: ברצלונה ופנאתינייקוס, הראשונה והשלישית מבית ג'. בנוגע לברצלונה, יש אפשרות תיאורטית שתאבד את המקום הראשון.

גם מבית א' יגיעו הראשונה והשלישית. במקום הראשון תזכה המנצחת בקרב הישיר בין ריאל מדריד לאנאדולו אפס. ניצחונה של ניז'ני נובגורוד באיסטנבול על אנאדולו, 61:65, וניצחון קאזאן על ז'לגיריס קובנה, 60:73, קבעו שאחת מהשלוש - קאזאן, ניז'ני או ז'לגיריס - יסיימו במקום השלישי. במחזור הסגירה ניז'ני מארחת את קאזאן וז'לגיריס את סאסארי.

מהבית שבו משחקת מכבי ת"א תגיע הקבוצה שבמקום הרביעי. אלבה ברלין או מלאגה. אלבה ניצחה ביום שישי בלימוז', 65:71, והבטיחה מקום בטופ 16. אם מלאגה תנצח את מכבי ב"מנורה מבטחים" ביום חמישי, אלבה תסיים רביעית. הפסד של הספרדים וניצחון של הגרמנים על צ'דביטה ישלחו את מלאגה למקום הרביעי.

מבית ד' תקבל מכבי את השנייה והרביעית. זהות השנייה תוכרע במשחק ראש בראש בין הכוכב האדום בלגראד לוויטוריה. 

במקום הרביעי תזכה נפטונאס קלייפדה אם תנצח את ולנסיה, שעפה מהיורוליג בעקבות הפסד ביום שישי לוויטוריה, 91:87. אם נפטונאס תפסיד וגלאטסראיי תנצח את אולימפיאקוס, הטורקים יזכו במקום הרביעי.  

2. תמונת שני בתי הטופ 16 עדיין לא סגורה, לכן קשה להעריך את הסיכויים של מכבי. ובכל זאת, על פי המסתמן, למכבי יש סיכוי סביר. אם ריאל תהיה בבית של מכבי, הגישה למקומות 2-1 (שמבטיחים ביתיות בהצלבה) תהיה כמעט בלתי אפשרית (ריאל וברצלונה מועמדות לשלוט בבית), בעוד שאר הקבוצות הן לא יריבות שמכבי לא יכולה להתגבר עליהן. בבית כזה היא בהחלט יכולה לכוון למקום השלישי. אם ריאל לא תהיה שם, מכבי יכולה להתמודד על המקום השני עם אנאדולו אפס.

מאריץ (מימין) צפוי לעזוב, ופארגו יישאר בורג מרכזי // צילום: אלן שיבר

בבית המקביל (אם ריאל אכן תהיה בבית של מכבי) יש רק קבוצת על אחת, צסק"א מוסקבה, אבל אפשר לראות שהמשקל הסגולי הכולל של הקבוצות בבית הזה חזק יותר: אנאדולו אפס, פנרבחצ'ה, אולימפיאקוס, מילאנו וסיכויים טובים שגם ויטוריה תהיה בו. כאן הקרב על עצם העלייה יהיה קשה מאוד.

3. הנהלת מכבי ת"א עדיין לא אישרה את הבאת מרקוס סלוטר ולא את מתכונת החיזוק הצפויה של הקבוצה. בישיבת הנהלה, שתיערך בתחילת השבוע, יקבע אם הפורוורד אכן יגיע למכבי ואם באופן עקרוני יאושר רצון הצוות המקצועי לחזק את הקבוצה בגארד ושחקן פנים. כמובן שגם שיקולים כספיים יהיו מעורבים בעניין. כמו כן, יקבע מי ישוחרר מהקבוצה (אלכס מאריץ' ישוחרר בוודאות).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בעיקרון ההסכם מול סלוטר סגור והוא אמור להגיע, בהשאלה, עד סוף העונה, לאחריה יחזור לריאל מדריד בה יש לו חוזה גם לעונה הבאה. ביום שישי הוא שיחק 36 שניות בניצחון הקליל של הספרדים בחוץ מול ססארי 58:81.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו