בשורה משמחת למשקי הבית, ופחות משמחת לחקלאים: סמנכ"ל כלכלה ברשות המים, גלעד פרננדס, הודיע אתמול כי מחיר המים לצרכנים הביתיים יירד בינואר לפחות ב־10%. בדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת הבהיר פרננדס כי חלק מההפחתה במחירי המים לצרכנים הביתיים יבוא מהעלאת המחיר לחקלאים ב־21 אגורות לקוב.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"ההסכם לא היה נחתם אם לא היה איזון, וכשמישהו משלם פחות מישהו אחר משלם יותר", אמר פרננדס.
דבריו של פרננדס עוררו התנגדות של החקלאים ושל הח"כים שהשתתפו בדיון בוועדה. יו"ר התאחדות החקלאים, אברהם דניאל, אמר כי החקלאים סופגים כל יום מכה חדשה, ומדינת ישראל לא רק שלא עוזרת לחקלאות אלא פועלת לחיסולה. "השנה נסגרו 600 משקים והתוצאה בסוף תהיה עליית מחירי התוצרת החקלאית", הוסיף.
"החקלאים יצאו לרחובות כי הם לא עומדים במחירים האלה", אמר מנכ"ל התאחדות האיכרים, דוידי היימן. לדבריו, לא נעשתה כל עבודה שתבדוק אם החקלאים יוכלו לעמוד בהתייקרות.
ח"כ מיכל בירן (עבודה), שיזמה את הדיון על הוזלת המים, הגדירה את ההודעה על הורדת מחיר המים לצרכנים הביתיים כ"פופוליסטית", וציינה: "את מחיר המים צריך להוריד באמצעות ביטול התאגידים ולא באמצעות היטפלות לחקלאים".
משה ביטון מתנועת "אשדודים" אמר: "זו עבודה בעיניים, כי בסוף נשלם יותר על המזון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו