תוצאות מדידת איכות אוויר שביצע המשרד להגנת הסביבה מראות כי איכות האוויר באילת ובבאר אורה תקינה. עם זאת, נמצאו ערכים גבוהים מהרגיל של בנזן, חומר רעיל ומסרטן, בתוך שמורת הטבע עברונה.
במשרד מדגישים, כי הערכים שנמדדו אינם מסכנים את העובדים באתר, אך לא מומלצים לציבור הרחב הכולל נשים בהיריון, ילדים, קשישים וטף.
מדובר בבדיקות שבוצעו בימים האחרונים ותוצאותיהן התקבלו היום לאחר בדיקות מעבדה. אין כל קשר לגשם ירד היום באזור.
עם התגברות החשש שהנפט שהציף את שמורת הטבע עברונה ידלוף למפרץ אילת, הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו לאזור האסון. בתחילה סייר רה"מ עם מסוקו ולאחר מכן התרשם מההכנות והפעולות שנעשות בשטח כדי לצמצם את הנזקים שנגרמו.
"המשימות שלנו הן לשמור על בריאות הציבור, לפעול לצמצום הסיכון בהגעת הסיכון לאילת ולשקם את שמורת הטבע", כך אמר לאחר שנפגש עם בכירים במשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים ומנהלי קצא"א.
ההצפות בערבה, היום // צילום: רונית זילברשטיין
מוקדם יותר, אישרה הממשלה בסבב טלפוני את מינויו של סגן השר במשרד רה"מ אופיר אקוניס, לסגן שר במשרד להגנת הסביבה. מלשכתו של אקוניס נמסר כי הוא מודה לרה"מ על ההצעה, ובכוונתו "לשים בראש סדר העדיפויות את הטיפול באסון האקולוגי בדרום ולעשות כל מה שנדרש בכדי לבלום את התפשטות הנפט הגולמי ולמנוע אסון סביבתי ובריאותי".

מסוקו של ראש הממשלה חג מעל אזור האסון בערבה
בישיבת הערכת מצב שהתקיימה היום בראשות מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה גיא סמט, דווח כי רוב הזיהום הוצא משמורת הטבע באזור באר אורה. כמו כן צוין כי כל תוצאות מדידות האוויר בבאר אורה ובאילת עד כה יצאו תקינות. סמט דיווח בישיבה כי היום תוצב בבאר אורה ניידת איכות אוויר שתמדוד את האוויר בזמן אמת.

ברד בערבה // צילום: המשרד להגנת הסביבה
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מבדיקות שנערכו עד כה עולה כי בתוך השמורה ישנם 430 עצי שיטה שנפגעו מהנפט. אנשי אגף ים וחופים של המשרד להגנת הסביבה פרשו חוסם התפשטות נפט בחלקו הצפוני של מפרץ אילת, מול פתח ניקוז השיטפון הצפוי לים. במשרד המליצו לציבור "לא להגיע לשמורה".