לבנת: לשלול תמיכה מסינמטק ת"א בגלל פסטיבל סרטי נכבה

לדברי השרה, "זהו מצב בלתי נסבל" • מנהל הסינמטק: "האירוע יתקיים - עם תמיכה או בלי"

השרה לבנת // צילום: אלן שיבר // השרה לבנת

לנוכח תלונות שהתקבלו במשרד התרבות על החלטת הסינמטק לקיים בסוף השבוע הקרוב את "פסטיבל 48 מ"מ: הפסטיבל הבינלאומי השני לסרטי נכבה ושיבה", פנתה היועצת המשפטית של משרד התרבות למשרד האוצר בבקשה לבדוק אם אפשר לשלול ממנו תמיכה לפי סעיף 3 ב' לחוק יסודות התקציב. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זאת עקב החשש כי הסינמטק פעל בניגוד לחוק והוציא הוצאות עבור פעילות שהיא במהותה "ציון יום העצמאות או יום הקמת המדינה כיום אבל". במכתבה ליועמ"ש של משרד האוצר ציינה היועמ"שית של משרד התרבות כי סינמטק ת"א הוא גוף הנתמך על ידי המשרד מכוח מבחני התמיכה בתחום הקולנוע. לפי היועמ"שית, על פי תוכניית הפסטיבל, יוקרנו במהלכו סרטי קולנוע העוסקים בנכבה הפלשתינית ובשיבת הפליטים. לצד הקרנת סרטים מהעולם, יוקרנו סרטים קצרים חדשים ומקוריים שהופקו במיוחד לרגל האירוע על ידי יוצרות ויוצרים פלשתינים וישראלים. 

שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, הבהירה כי "זהו מצב בלתי סביר בעיניי שגוף הנתמך על ידי מדינת ישראל יאפשר לקיים בין כתליו פסטיבל שלם המוקדש כל כולו להטפה, כאילו יום הקמת מדינת ישראל הוא יום אבל". 

מנגד ציין מנהל הסינמטק, אלון גרבוז, כי "האירוע יתקיים בין שתהיה תמיכה ובין שלאו. אני מזמין את כולם להגיע ולראות דברים חשובים. אני חושב שמשרד התרבות שוגה בעניין הזה, אבל אני מודה לו על יחסי הציבור". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר