1. על פניו, גיא גודס קיבל את מה שהוא צריך מהמשחק במלאגה: ניצחון. אבל על על הדרך הוא הרוויח כמה בונוסים חשובים.
רבות דובר על הצד המנטלי של השחקנים, אבל גם המאמן עבר את המשבר הראשון והראה שיש בו כוחות נפשיים. החומרים שמהם היה עשוי כשחקן נשארו אצלו גם בתפקיד הנוכחי.
הרווח הגדול הנוסף הוא אמון השחקנים. הלחימה הבלתי מתפשרת שלהם הראתה שהם עם גודס. במצבים כאלה, שחקנים כבר פיטרו מאמנים. גישה לא מחייבת וגודס היה בסופו של דבר מי שמשלם את המחיר.
מכבי גם הראתה שיש לה אופי. היה ספק גדול אם בקבוצה הזו, בניגוד לעונה שעברה, יש מי שיוציא את העגלה מהבוץ. דווין סמית' עשה זאת ביום חמישי.
גודס גם אולי הרוויח את מרקז היינס, שהפעם פתח בחמישייה ולמרות שהיה בינוני, נראה סוף סוף מחובר ואקטיבי.
2. ולמרות הכל, יש לא מעט דברים שגודס עדיין לא קרוב להתחיל: בעיית הריבאונד עדיין זועקת; ג'רמי פארגו ממשיך לסבול מעליות וירידות, סילבן לנדסברג בכושר רע מאוד; לקבוצה אין קליעה יציבה מבחוץ; נייט לינהארט ואלכס מאריץ' לא קיימים והחיסרון של גיא פניני גדול.
לכן ימשיכו במכבי להתעסק בשיפור הסגל. המטרה היתה ונשארה לצרף שני זרים - גארד ושחקן פנים. כעת, עם זאת, אפשר לחפש אותם יותר ברוגע מאחר שהטופ 16 כבר פחות בסכנה.

למרות פציעת פניני ייתכן שהצהובים לא יצרפו ישראלי // צילום: אלן שיבר
לקבוצה גם חסר ישראלי אבל כאן ייתכן שמכבי לא תביא תחליף כי אין כזה שמתאים לה. התקווה הכי גדולה היא לצרף את גל מקל, אבל היא בינתיים לא מחוברת למציאות. גודס אף היה מוותר על צירוף זר עבור הרכז ששוחרר מדאלאס, אבל מקל (מנסה למצוא קבוצה באן.בי.אי) לא יהיה זמין בחודש הקרוב אם בכלל.
3. לימוז', שתארח את מכבי ביום חמישי, היתה קרובה שלשום לסנסציה מול צסק"א מוסקבה, אבל רבע אחרון מהמם של 5:27 לרוסים העניק להם ניצחון 76:86 בצרפת. הניצחון של אלבה בברלין 67:80 בחוץ על צדביטה זאגרב הדגים את גודל הכישלון של מכבי בשבוע שעבר.
סל בשנייה האחרון של מאט ג'נינג העניק לאנאדולו אפס ניצחון ביתי 73:75 על ריאל מדריד, שהפסידה לראשונה העונה בכל המסגרות. ברצלונה עדיין מושלמת עם ניצחון על פנאתינייקוס 69:78. עוד שלשום: דינמו ססארי - ז'לגיריס קובנה 80:92.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו