חייל צה"ל נדקר בשעות הצהריים סמוך לתחנת רכבת ההגנה בת"א. מצבו קשה. חובשים ופרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום הבחינו בצעיר, והחלו לבצע בו פעולות החייאה. כוחות משטרה גדולים ממרחב יפתח הגיעו למקום ופתחו בסריקות.
החייל פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים תל השומר, משם נמסר שמצבו מוגדר אנוש והוא הוכנס מיד לחדר ניתוח. הדוקר, שוהה בלתי חוקי, בן 18 תושב שכם, נעצר.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ניצב בנצי סאו, מפקד מחוז ת"א, אמר בזירת האירוע כי המשטרה מתייחסת לאירוע בחומרה רבה מאוד. "יחד עם זאת, כרגע אני מתייחס רק לפרטים הראשונים שידועים לנו. ערבי דקר חייל וניסה לחטוף את נשקו. בזירה היו שני אזרחים שבאו לעזרתו של החייל וציפו לכוח המשטרה. המחבל נמלט מהמקום ובמרחק של כ-200 מטרים נוצר מגע ראשון בינו לבין כוח שיטור שרץ לכיוון נקודת האירוע. המחבל ברח לאחד הבניינים, ובקומה האחרונה הכוח זיהה את המחבל הדוקר שנעצר.
"רצתי לתוקף, נתתי לו בוקס בפרצוף והוא ברח", כך סיפר אזרח שקפץ ותקף את המחבל. "טיפלנו בחייל ואני מתפלל לשלומו וזה הדבר שהכי מדאיג אותי עכשיו. הבנו מהר מאוד שמדובר בפיגוע, אני לא גיבור, רק מתאמן באגרוף עם הבן שלי. עצוב שבמרכז ת"א יש אירועים כאלה ואני ממש מאחל לכולנו שדברים כאלה לא יחזרו על עצמם".
נחום ברנשטיין, מתנדב איחוד הצלה שהגיע ראשון לזירה סיפר: "כשהגעתי לזירה נתקלתי בצעיר שנדקר והיה ללא הכרה, לאחר טיפול ראשוני שהענקתי לו בזירה יחד עם פראמדיקים נוספים שהצטרפו אלי הוא פונה לבית החולים תוך כדי נסיונות החייאה במצב אנוש, עוברי אורח מסרו לנו כי הדוקר היה משולהב ודקר אותו ככל הנראה על רקע לאומני, הנסיבות ייבדקו על ידי המשטרה".
"דואגים למחבלים": אחרי המכתב על התעללות הכלואים, בשב"ס תוקפים את האגודה לזכויות האזרח
הכל זה מלמעלה: מחבל שנידון ל-7 מאסרי עולם ושוחרר בעסקה לפני שבוע נפל מגג ביתו ומת
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
פיגוע משולב בגוש דן: שלושה אוטובוסים ריקים התפוצצו בבת ים, מטען נוסף אותר בחולון
המחיר הכבד של העסקה: אנחנו עוצמים עיניים מול נהרות הרוצחים שמשוחררים לחופשי