כוכבים מפלסטיק

מתיחות פנים, הגדלות חזה, שאיבות שומן, זריקות בוטוקס, ומה לא: מפורסמי ישראל יכולים ללמד את רנה זלווגר דבר או שניים בפלסטיקה למתקדמים • כמה זה עולה להם, למה הם עושים את זה, וממה הם הכי פוחדים?

בהסתד , GettyImages
בהסתד, צילום: GettyImages

את הסערה ההוליוודית הזו לא היה אפשר לפספס. השחקנית רנה זלווגר הדהימה את העולם כשהתייצבה לאירוע של מגזין האופנה "Elle" עם פנים שונות לגמרי ממה שהכרנו מ"יומנה של ברידג'ט ג'ונס". נכון, ניתוחים פלסטיים של כוכבות הם לא עניין חדש בתעשייה, אבל הפעם נראה שנחצה קו. לכולם היה, כמובן, משהו להגיד על זה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גם בישראל עברו המפורסמים והמפורסמות לדורותיהם מאות ואלפי ניתוחים פלסטיים לאורך השנים. מירי אלוני שרה בלהקת הנח"ל את "שיר לשלום" עם אף נשרי, אבל מיהרה להיפרד ממנו זמן קצר לאחר שחרורה מצה"ל; המפקדת הקשוחה של "הלהקה", שרי צוריאל, היתה בעלת אף דומיננטי, אבל שמונה שנים אחר כך כבר הופיעה באירוויזיון עם אף קטן וסולד; עפרה חזה עלתה לבמת פסטיבל הזמר המזרחי עם עיני שקד ואף רחב, אבל בפסטיבל הזמר - שנה אחר כך - כבר הופיעה עם אף כפתור; ואילנה אביטל בת ה־17 קטפה את המקום השלישי בפסטיבל הזמר של 1977, בהופעת הבכורה שלה כזמרת. עבור האף שלה זו היתה גם ההופעה האחרונה.

אלא שבימים ההם, קשר שתיקה כבד אפף את הניתוחים הפלסטיים. "רוב המפורסמות עשו את הניתוחים בחו"ל ולא בארץ, כי הן לא רצו שזה ייוודע", מספרת הדוגמנית קארן דונסקי. "הן כאילו שמו מלפפונים על העיניים, והקמטים נעלמו. עברו הרבה שנים עד שזה הפך לנורמה".

את בעצמך עברת ניתוחים? 

"אני לא מדברת על עצמי. נתחיל בזה שאני לא צריכה, אבל זה גם עסק יקר ואני לא נשואה לאוליגרך. אני הולכת עם שיער טבעי שלי חוץ מגוונים שגם איתם הפסקתי, וגם כל השאר השלי".

"בעבר זו היתה בושה לעבור ניתוח פלסטי, כי ישראל היתה מאוד פרובינציאלית ושמרנית", אומר הבמאי הוותיק צדי צרפתי. "ה'מה יגידו' שלט בכל מקום, ובטח שגם בנושא הזה. האימאג' הישראלי היה להיראות כמה שיותר טבעי ומחוספס, ואם עשית ניתוח, דבקה בך תדמית לא רצינית.

"היה קל יותר לזהות כישרון של מישהי שמנמונת עם אף עקום. בזמרות ובשחקניות יפהפיות דבקה לא פעם הסטיגמה שזה מלווה בשטחיות או בריקנות. כאילו עצם השאיפה להיות יפה הראתה על איזה חוסר רצינות. זה התחיל להשתנות בהדרגה רק בשנות השבעים".

והיום? 

"היום זה משהו אחר. מבחינתי, כל מה שאדם יכול לעשות כדי לשפר את ההרגשה שלו, שיעשה. החיים קצרים, וכדאי לקום בבוקר ולהסתכל במראה וליהנות ממה שאתה רואה, בוודאי כשאתה במקצוע שכולם מסתכלים עליך כל הזמן והמראה שלך הוא חלק בלתי נפרד ממך. בעידן שלנו, שבו האפשרויות אינסופיות, אין סיבה שלא יְשנו. היום אם אתה לא 'עובר מסך', יש לזה משקל רב".

 
 

     דליה מזור. הזריקה                       ציפי פינס. "לא עשיתי"              רנה זלווגר, החודש. סערה

 
 

   עפרה חזה. לפני ניתוח האף          פליקס חלפון. לפני השיפוץ          יפה ירקוני. חלוצת המנותחות

תקדים ירקוני

אחת המפורסמות הראשונות שהעזו לדבר בגלוי על הניתוח הפלסטי שעברו היתה הזמרת יפה ירקוני, שחזרה מסיבוב קצר בארה"ב עם אף חדש לחלוטין. בעקבותיה התהדרו באף חדש גם דפנה דקל, רבקה מיכאלי, מרים זוהר, חני נחמיאס, גלי עטרי, איריס בר־און (שעברה גם מתיחת פנים ושאיבת שומן), מורן אטיאס, שרי גבעתי, מיכל אמדורסקי (נוסף על חזה) ומעצבת האופנה גלית לוי.

"בכל הנוגע לניתוחי אף, גם מי שמאוד רצתה להסתיר, פשוט היו רואים", מסביר המנתח הפלסטי ד"ר דב קליין את קשר השתיקה ההיסטורי בנושא. "אם איזו זמרת או שחקנית היו נעלמות, וחוזרות אחרי שבועיים בלי גבנון באף, אז היה קצת מוזר להגיד שהוא נעלם מעצמו. במידה רבה זה נכון גם לגבי ניתוחים להגדלת חזה. דברים אחרים אולי אפשר לנסות להחביא".

קליין מספר שבתקופה ההיא, המפורסמות היו מגיעות לניתוחים בחשאי. "אני תלמיד של פרופ' חגי צור ז"ל, ואנחנו היינו עובדים עם כולן. הטיפולים היו נעשים בבתי חולים קטנים, בלי שאף אחד יידע, עם כמה שפחות אנשי צוות רפואי. היום זה שונה לגמרי. היום פחות מתביישים או מפחדים לספר. כמו שיש לסלבס מאמן כושר צמוד, יש רבים שמחזיקים גם פלסטיקאי צמוד, ואפילו נוצרת מין חברות".

ד"ר אופיר ארצי, מנהל המרכז המשולב לאסתטיקה באיכילוב, סבור ש"אפשר לחלק את המפורסמים לשני סוגים: יש את אלה שמאוד משוויצים בזה, ויש את אלה שעדיין מסתירים, על גבול הבושה.

"מצד אחד, אני מסרב ל'מסיבות בוטוקס' של עשירים ואנשי חברה, שזה הכי המוני. הפכו את זה לסוג של הפנינג, וזה גם מופיע אחר כך במדורי הרכילות. מצד שני, הרבה פציינטים אומרים לי שהם מאוד אוהבים אותי ומעריכים את העבודה שלי, אבל הם לא יכולים להמליץ עלי, כי אז הם יודו שהם עשו אצלי ניתוח. יש גם כאלה שאני פותח להם את הדלת מאחור, כדי שחלילה לא יראו אותם נכנסים מהכניסה הראשית. המקרה הכי קיצוני שנתקלתי בו היה זוג מפורסמים, שהוא לא יודע שהיא מזריקה בוטוקס, והיא לא יודעת שהוא מטופל".

מנכ"לית תיאטרון בית ליסין, ציפי פינס, שעובדת עם שחקנים שנים רבות, מסכימה שיש כיום יותר פתיחות לנושא. "אם פעם היו לוחשים בחדרי חדרים 'הוא עשה ניתוח פלסטי', היום יש כאלה שבאים ופשוט אומרים. נדירוֹת הנשים שלא מתעסקות בנושא הזה, וגם הגברים, אם כי שם זה פחות מדובר.

"יש אנשים שנראים נפלא עד גיל 70, ויש אנשים שמתבגרים מוקדם יותר. אם ניתוח פלסטי יכול לשפר למישהו את ההרגשה, אני לא רואה בזה פסול - בטח לא כשהוא עוסק במקצוע שבו המראה חשוב כל כך. שום דבר מוגזם הוא לא טוב, אבל אם הוא במידה, אני בעד. אין מה לעשות, העולם שייך לצעירים ואם אתה יכול לגנוב כמה שנים של נעורים - למה לא?"

איפה את בסיפור הזה?

"אני לא עשיתי, אבל לא אמנע מעצמי בעתיד, אם ארגיש שאצטרך".

בניגוד לרנה זלווגר, נראה שהמפורסמים הישראלים מנסים לשרטט למנתחים הפלסטיים גבולות ברורים יותר. בדיקה שערכנו מעלה כי מרביתם יעדיפו ניתוחים בעלי נראוּת פחותה, למעט מקרים אקסצנטריים, דוגמת אורית פוקס. חלקם ימשיכו לנסות להסתיר ולהכחיש את ההליכים שעברו עד סוף חייהם.

"רנה היא דוגמה מצוינת למה אני כל כך פוחדת מזה", אומרת דנה אינטרנשיונל. "מצד שני, כל העליהום הזה לא הוגן. בן אדם צריך להרגיש טוב עם עצמו, וזה חשוב יותר מהפחד ממה שיגידו עליו. אם היא מרגישה עם זה טוב - סבבה. אני גם בטוחה שאף אחד מהחברים שלה לא אומר לה את האמת, וכולם אומרים לה שהיא נראית מצוין. אז למה שהיא תרגיש אחרת?"

נעמה קסרי, מנצחת העונה הראשונה של "הישרדות", שבעצמה עברה שני ניתוחי חזה, ניתוח אוזניים, בוטוקס, מילויים והדגשת גבות, סבורה ש"רנה נראית פיצוץ. מה הביג דיל? היא מצאה מישהו עם ידיים מדהימות, שהוציא אותה פצצה. קודם היא נראתה כמו הכלב הזה עם השומנים בצדדים. עד עכשיו בכלל לא ידעתי שיש לה עיניים כחולות. אז ג'וליה רוברטס מתייפייפת ואומרת שהיא רוצה להזדקן טבעי. אני לא מאמינה לשום מילה".

"לדעתי צריך לשים גבולות לניתוחים, ורוב המפורסמים יודעים את זה", אומר ד"ר קליין. "אני מקפיד מאוד שלא להגיע למצבים של 'פוחלצוּת', שלא ייראו כמו מייקל ג'קסון או מנותחים מדי. לפעמים אני השוטר הרע שעוצר אותם. במקרים קיצוניים, יש כאלה שמתמכרים לניתוחים, וזאת בעיה. התפקיד שלי הוא להגיד להם 'לא' ולעצור את זה".

מי שמתקשָה לעיתים לעצור היא השחקנית עמנואל הורי. הורי, שמטופלת בימים אלה אצל ד"ר אבישי וינברגר, עלתה על שולחן הניתוחים בפעם הראשונה בגיל 31, כשהחליטה לעשות ניתוח אף. מאז ועד היום הספיקה להגדיל את החזה, להגדיל (ואז להקטין) את השפתיים ולהרים את קו לסת. 

"אנחנו נמצאים בעולם הזה של הבידור, שבו יש עין מבקרת וחשוב איך אתה נראה מול המצלמה ומה חושבים עליך ואיך אתה נראה בעיני הציבור", היא אומרת. "מצד שני, גם אם הייתי מורה בבית ספר, אני בטוחה שהייתי רוצה לשמור על עצמי, כי אסתטיקה היא חלק מהמהות שלי".

אני לא בטוח שיש הרבה מורות שעשו ניתוח להרמת קו לסת.

"תתפלא, הרבה מאוד נשים עושות את זה היום. בישראל יש קטע כזה של להסתיר. אני לא עושה את הניתוחים ממקום של חוסר ביטחון. את ניתוח האף עשיתי רק כי רציתי להצר אותו. את החזה רציתי להגדיל, ואת כל השאר - לשמר". 

יש משהו שאת מצטערת עליו? 

"ניתוח האף. במחשבה לאחור, לא הייתי עושה".

בסידרה "חלומות מפלסטיק" בערוץ הבידור נותחו מול המצלמות, בין היתר, גם נטלי דדון (חזה), יוצאת "מאסטר שף" סמדי בומבה (שמתחה את הבטן ועברה שאיבת שומן) ומעיין חודדה (שגיזרתה החדשה, הדקיקה, דרשה ממנה פינישים בצורת מתיחת בטן והרמת חזה עם שתל). 

"ניתוחים פלסטיים מכל מיני סוגים הם משהו שכן חשבתי עליו בעבר, אבל בחיים לא חשבתי שבאמת אעשה", היא מספרת. "אבל כל מה שקרה איתי בשנים האחרונות מאז 'האח הגדול' הוביל אותי למקום אחר משתיכננתי.

"בהתחלה לא רציתי להשתתף בתוכנית, כי להיכנס לחדר ניתוח מבחירה זה חולני. למחרת הגעתי לעבודה וסיפרתי לבוסית שלי, בקטע של 'תראי איזו פדיחה שהציעו לי'. היא דווקא התלהבה מהרעיון ואמרה לי, 'תתקשרי, תגידי שאת מסכימה'. בד בבד גם ההפקה לחצה, אז החלטתי ללכת על זה".

ולא היה אכפת לך שזה מול המצלמה?

"לא. אני טורפת מצלמות סדרתית". 

 
 

     עמנואל הורי. קו הלסת                   ליהיא גרינר. המיסה                    נעמה קסרי. החליפה

 
 

      יובל כספין. שיפץ                          אורית פוקס. השקיעה                מרינה קבישר. הגדילה

סחוס באוויר

אחד ההליכים החביבים על סלבריטאיות ישראל הוא ניתוחי החזה, שהפכו לכמעט שיגרה או מהלך מחייב אצל דוגמניות רבות בארץ. בקטגוריה הזאת אפשר למצוא את פינצ'י מור ז"ל, שכונתה "הרגליים של המדינה", גלית גוטמן, מירי בוהדנה, אילנית לוי, סיוון קליין, פנינה טורנה וקארין כהן.

"האידיאל של האישה הוא חזה שופע", מנסה הורי להסביר. "נשים אוהבות את מה שגברים אוהבים, וגברים אוהבים חזה גדול. אז הנשים הולכות ועושות חזה גדול. אני לא דוגמנית, אני שחקנית, אבל לפי מה שאני רואה סביבי, דוגמנית היא קולב של הבגד. מאחר שהן רוצות שבגד ייראה עליהן טוב, הגיוני שהן יעשו ניתוח אם החזה שלהן לא מושלם". 

עם השתלטות תוכניות הריאליטי על המסך, היה נדמה שגם ענף הסיליקון זכה לתמיכה מכיוון לא צפוי. כבר בעונה הראשונה של "הישרדות" היו אלה נעמה קסרי ומרינה קבישר הפוטוגניות, שנעו על האי בנוחות לא לפני ששיפצו את החזה. קסרי, אגב, לא אהבה כנראה את מה שראתה על המסך, ובתום הצילומים החליפה את סוגי השתלים. 

"את הניתוח הראשון עשיתי לפני 'הישרדות', ואחרי שראיתי את החזה שלי על המסך, הוא נראה לי ממש לא אני", היא אומרת. "הרגשתי שהצורה שלו בולטת מדי. אז הקטנתי ועשיתי צורה טבעית יותר. ד"ר קליין סיפר לי שאחרי 'הישרדות' היו באות אליו בנות ואומרות לו: 'אני רוצה את הציצי של מרינה' או 'אני רוצה את הציצי של נעמה'. כי היתה לנו צורה אחרת".

את לא מרגישה קצת אובססיבית לנושא?

"אני שרוטה מאוד בכל עניין הניתוחים. הפכתי את האובססיה לפרנסה. אני פשוט לא אוהבת קמטים, אני אוהבת טיפוח ומראה מושקע. אני לא מפחדת שיראו שאני שומרת ועושה דברים. ואם אני עושה דברים, אני לא מנסה להחזיר את הגלגל לאחור. הגישה שלי היא להיראות מצוין לגילי, ולא לנסות לחזור להיות בת 18".

מה הניתוח הבא?

"קבעתי תור למתיחת פנים לעוד ארבע שנים, כשאהיה בת 40". 

תופעת הניתוחים הפלסטיים התפשטה אחרי "הישרדות" גם לתוכניות ריאליטי אחרות. אביבית בר־זוהר, למשל (שלאחרונה הזריקה גם לאף), ואחריה אור דניאל, הגיעו אל "האח הגדול" מוכנות. כך גם מתמודדות רבות לאורך כל העונות של "היפה והחנון".

הנושא הזה טופל בהרחבה גם ב"מעושרות". בעונה השנייה היתה זו ג'ניפר סנוקל, שגופה דחה פעמיים את השתלים ובקרוב צפויה לנסות שוב ולייחל לפעם שלישית מוצלחת. השיא נרשם בעונה האחרונה של התוכנית, כשהמשתתפת בריג'יט הכריזה מול המצלמות שעברה לא פחות מ־22 ניתוחים, שישה מהם באף - כולל סחוס שהוטס במיוחד עבורה מסן פרנסיסקו. 

"'מעושרות' עשו רע לתחום הזה, כי כל טיפול כזה אתה צריך לעשות בצורה מדודה", אומר ד"ר ארצי. "בסידרה אתה רואה בעצם שאין שום ברקס, לא למטופל ולא לרופא. וזה בעייתי".

אורנה בן־דור, במאית הסידרה, סבורה אחרת. "אנשים שעושים ניתוחים או הזרקות הם לרוב אנשים שפויים, שעושים את ההחלטות שלהם. אני בעד חופש דעה וחופש עשייה".

את לא חושבת שהסידרה העלתה את המודעות לנושא באופן משמעותי, אולי אפילו מוגזם?

"זה אף פעם לא דבר אחד, אלא אוסף של דברים. 'מעושרות' לא עשה שינוי רדיקלי, אלא קרה בדיוק בזמן שבו פרצה מהפכת הבוטוקס. הרי ברור שזה התחיל הרבה קודם, ואנחנו מכירים מפורסמות שכבר הזריקו לפני 15 שנה. אבל הפופולריות והחשיפה הציבורית התחילו בשנים האחרונות".

את מרגישה את השפעת הסידרה על התחום?

"אני מקבלת הרבה פניות מנשים שמבקשות פרטים על מנתחים פלסטיים שהופיעו בסידרה. זה קרה במיוחד בעונה האחרונה, אין יום שאני לא מקבלת פנייה של נשים שמתעניינות".

"ברגע שידעתי שאני מצטלמת לתוכנית, היה ברור לי שאני מסכימה שגם יצלמו את הטיפולים", מסבירה משתתפת העונה הראשונה של "מעושרות", לאה שנירר, שעברה טיפולי בוטוקס ומילויים מול המצלמות. "אני אוהבת את התוצאה. עד היום נשים לא מודות שהן עושות את זה, ואני לא מבינה למה. אם הן אוהבות את התוצאה, למה להסתיר? 

"בעקבות 'מעושרות', נשים התחילו לשאול אותי אם לעשות או לא. אני נגד לאבד את החזה ולעשות שינויים קיצוניים, אבל אם את נשארת דומה לעצמך ומרגישה טוב יותר - אני בעד. אני חושבת שכל אישה, בייחוד מעל גיל 40, צריכה להסתכל על זה כמו על צביעת השיער".

ובכל זאת, ניתוח של ממש לא עשית.

"אני פוחדת מהסכין, אני פוחדת מהחתכים ומהצלקות, ושהאוזניים לא יחזרו למקום ולא אוכל ללכת עם קוקו. כשאתה עושה ניתוח עם סכין, זה הכל עם תפרים מסביב לאוזניים, ואם לא יחזירו לי את האוזניים, אוי ואבוי. צריך גם לזכור שכמה שנים אחרי ניתוח, העור הופך להיות אלסטי. אז מה, לחזור ולעשות עוד אחד? מה הטעם".

תמשיכי עם הטיפולים?

"כל עוד הם טובים לי, בטח. אם יגיע היום ואראה שזה כבר לא משפיע - אז אחליט מה הצעד הבא".

בקטגוריות טיפולי הפנים בצורת הזרקות (בוטוקס, חומצות היאלורוניות, ועוד) מככבות ריקי גל, חנה לסלאו, מילי אביטל, רובי פורת־שובל, מרגול, דליה מזור ועוד. אף על פי שטיפולים מהסוג הזה הם מינוריים מבחינת התהליך, ואולי דווקא בגלל, לא מעט מפורסמות ממעטות לדבר על הנושא, למרות שעל המסך או על הבמה ברור לכולם שהן מטופלות.

מלבד אלו, שתי שחקניות תיאטרון מוערכות מאוד ביצעו מתיחות פנים. וזה עוד בלי שנגענו בניתוחים באזורים אינטימיים הרבה יותר - שגם הם, אומרים לנו המנתחים, מקובלים אצל סלבריטאי ישראל. 

"עד גיל 60 לא הרגשתי צורך כלשהו לעבור טיפול כזה או אחר", מספרת מגישת הטלוויזיה הוותיקה דליה מזור, שעברה הזרקות ומילויים ומשמשת גם פרזנטורית של מרכזי רונית רפאל מדע היופי. "אני מעריכה מאוד את האמירה של נשים שהן יזדקנו בכבוד, ולא יעשו כלום כדי להעלים את סימני הגיל.

"אלא שזה בדרך כלל משתנה לקראת גיל 60, כי לא תמיד קל להתעורר ולשאול את עצמךְ מי זאת האישה הזאת שניבטת אלי מן המראה. בעיקר כשבנפשך את מרגישה צעירה מאוד, והכרונולוגיה לא תואמת את ההרגשה".

התעוררת בוקר אחד והחלטת לשנות, או שעברת תהליך? 

"זה לא קורה ברגע. אישה מרגישה לאט לאט שהיא אולי מרגישה צעירה, אבל היא לא בהכרח נראית כמו שהיא מרגישה. אני לא מדברת על לחזור להיות בת 20, אלא רק להסתכל במראה ולהרגיש טוב.

"גם אני אמרתי, אולי אני יכולה להרגיש טוב יותר ממה שאני מרגישה עכשיו כשאני מסתכלת על עצמי? אני לא מדברת על דברים דרמטיים ולא על סכין מנתחים. עם הטכנולוגיה שמתקדמת כל הזמן ועם כל החידושים, יש הרבה אמצעים להיראות טוב יותר".

היותך מגישה מפורסמת זירזה את ההחלטה?

"אני חושבת שהדברים שאני מדברת עליהם קיימים לא רק אצל מפורסמות אלא בכל מקצוע, ובכל האוכלוסייה. בגלל שתוחלת החיים התארכה, וגם בפנסיה אנשים עושים עם עצמם הרבה דברים ונוסעים לטיול ופעילים חברתית, אז כולם רוצים להיראות במיטבם".

"שחקנים ואנשי טלוויזיה נמצאים היום בעולם תחרותי מאוד", מסביר ד"ר קליין. "כל הזמן מתווספים צעירים ויפים, ולצעירים הללו יש עור מתוח. כל מגיש טלוויזיה או שחקן רוצה שהקהל שלו יראה אותו במיטבו - יפה, צעיר, מצליח. אז כל קמט הוא חשוב.

"באים אלי שחקנים או אנשי טלוויזיה עם דברים שבעצמי קשה לי לראות, ואומרים לי שבתאורה מסוימת הם לא מצטלמים בגלל זה. מראים לי תמונות מההצגה או מתוכנית הטלוויזיה שלהם, ששם רואים את הפגם בצורה משמעותית. בעיקר היום, עם שידורי ה־HD".

לדברי ד"ר ארצי, "אין מי שלא חושש לפני טיפול מהסוג הזה. במקרה של המפורסמים, שנתונים למעקב תמידי של הקהל וגם לתשומת הלב של השכנים, הרגישות גדולה אפילו יותר.

"כולם מפחדים, במידה כזו או אחרת, אבל הלקוחות המפורסמים היסטריים יותר. הם מפחדים כי זו העבודה שלהם, וככל שהם מבוגרים יותר, קשה להם יותר לסמוך עליך. אבל הפחד הוא בעיקר בדייט הראשון עם המנתח, ובסוף, הרבה פעמים אני זה ששם את הברקס ואומר להם: 'אם נזריק עוד קצת, יראו את זה בטלוויזיה'".

היו לך מקרים של בהלה?

"המקרה הכי קיצוני שלי היה כשהגיעה אלי מגישת טלוויזיה שרצתה להזריק באזור מסוים בפנים והזהרתי אותה שאחרי שנזריק האזור יתנפח אבל בתוך יומיים זה יתאזן. הסברתי לה שאין לה סיבה להילחץ ושתהיה רגועה. ב־24 השעות שאחר כך היא התקשרה אחת לשעה בהיסטריה ובחרדה וטענה שהיא לא יכולה לעלות ככה לשידור. בכל הזמן הזה הסברתי לה שתאמין לי שיהיה בסדר. למחרת צפיתי בה בשידור, צילמתי פריים פריים שלה והיא נראתה מצוין. התקשרתי אליה בסוף השידור והיא לא ענתה לי. שעות אחר כך היא חזרה אלי ואמרה לי: 'המאפרת אמרה שזה נראה מצוין, מתי עושים גם את הצד השני?'"

מה לגבי דוגמניות?

"היה לי מקרה של דוגמנית שביקשה להגדיל את השפתיים, ובגלל שהשפתיים הן רגישות מאוד, שלושה ימים אחרי הן נפוחות מאוד והזהרתי אותה לפני כן שזה מה שיהיה. יום אחרי היא התקשרה וצרחה שהרסתי לה את הקמפיין, והסברתי לה שעוד קצת זה ייראה מעולה וזה יהיה בסדר. יום אחרי היא כבר הבינה על מה אני מדבר ומאז עשתה שוב". 

 
 

      אילנה אביטל. ניתוח אף           קארן דונסקי. "לא צריכה ניתוחים"       צדי צרפתי. סטיגמה

 
 

דנה אינטרנשיונל. לא נגעה בפנים         מיכל אמדורסקי. חזה ואף            לאה שנירר. בלי תפרים

לנו זה עולה יותר

לא מעט מפליטות הריאליטי מוצאות את עצמן על שולחן הניתוחים בדקה השביעית מתוך חמש־עשרה דקות התהילה. כך, למשל, האחיות מלול, שניצלו את התהילה שאחרי "היפה והחנון" כדי לעשות אף זהה, ליהיא גרינר, שהמיסה שומנים, ובתאל מוסאי, פליטת "המירוץ למיליון", שאפילו הרקע הדתי שלה לא מנע ממנה להגדיל את החזה לפני צילומים לריאליטי אחר.

הדיל פשוט: הניתוח בחינם או בהנחה משמעותית, תמורת הפצת תמונות של המנותח עם התוצאה הסופית, למטרת יחסי ציבור ופרסום. לאדם מן היישוב, ניתוח אף פשוט אצל רופא בכיר עשוי לעלות מ־18 אלף שקלים ועד 40 אלף שקלים; ניתוח חזה - בין 22 ל־35 אלף; טיפול עור בלייזר - 25 אלף; ומתיחת פנים אצל רופא מבוקש עשויה להגיע גם ל־70 אלף שקלים.

"אנחנו אף פעם לא מרשים לפרסם אינפורמציה על אנשים שלא חתמו על טופס הסכמה", מבהיר ד"ר אבישי וינברגר, שאחראי לאף החדש של האחיות מלול. "מדובר בפרוצדורות דיסקרטיות, ואנחנו שומרים עליהן בסוד כמוס, פרט לאלה שיש להם עניין כזה או אחר למשוך תשומת לב".

פרסום מהסוג הזה גורר התעניינות מוגברת? 

"ברור, אבל לפעמים מקבלים גם ביקורות לא נעימות, כי כמו כל פרסום, יש לזה שני צדדים. בשורה התחתונה, זו אחריות כבדה לנתח ידוענים, כי אם הכל הולך נהדר, אתה זוכה לכבוד והערצה; ואם חלילה קורה משהו ולא יוצא בדיוק כמו שביקשו - אתה עלול להיות חשוף לביקורות. לנתח אנשים כשכולם עוקבים אחריך, זה דורש הרבה אומץ וניסיון". 

בין המפורסמים הראשונים שהעזו לנתח את האף היה אבי טולדנו, שעבר את התהליך בשנות העשרים לחייו. בהמשך, גם כדורגלן העבר פליקס חלפון לא התבייש לעבור ניתוח אף מול המצלמות, במסגרת הסידרה "מתנחל" של חנוך דאום; איציק זוהר לא התבייש להודות שהקרחת מפריעה לו וקיעקע דמוי שיער; ואייל גולן עבר השתלת שיער, ובהמשך גם הדמיית שיער. את הצלקת שנוצרה בעקבות ההשתלה כיסה גולן בקעקוע המפורסם על עורפו. יובל כספין התהדר בהזרקת בוטוקס, והכוריאוגרף קלוד דדיה עבר שאיבת שומן.

"ניתוח אף לגבר נחשב פעם למשהו מוגזם, ואפילו קצת מביך", מסביר פליקס חלפון את התהליך שעבר. "כי פעם 'גבר היה גבר'. אבל הגבר של היום עושה גם שעווה ומורח קרמים".

חששת לפני שעשית את זה, ועוד מול המצלמות?

"הייתי שם פעם אחת ולא הסכמתי לעשות, ובפעם השנייה שיכנעו אותי. בהתחלה פחדתי מאוד שזה ישנה לי את הפנים. במשך שנים שקלתי את זה, אבל לא העזתי וחששתי מנזק לכל החיים". 

איך התגובות מאז?

"אצלי הניתוח בקושי מורגש, כי הוא רק סידר לי את השבר. רק מי שמכיר אותי זוכר את האף הקודם שלי, אבל יישרו לי אותו, ומאז הולך לי רצח".

בתוך הטרנד הסוער והמלחמה בפגעי הזמן, לצד הלחצים של תעשיית הבידור, יש גם מי שעומד בפרץ. "אני לא מנסה להילחם עם מה שהטבע עושה", מפתיעה דנה אינטרנשיונל, שאמנם שינתה את גופה במסגרת תהליך לשינוי מין אבל לא נגעה בפניה - "לא ניתוח, לא הזרקה, לא חומצה ולא בוטוקס.

"התבגרות היא חלק מהחיים, וכל מלחמה בזה היא אבודה מראש. למרות שאני מכבדת כל מי שעושה. יכול להיות שאני עדיין לא הגעתי לשלב שבו המראָה מנצחת את מה שאני חושבת".

"מעולם לא עברתי טיפול מהסוג הזה", אומרת מגישת החדשות אושרת קוטלר. "הסיבה הפשוטה היא שאני ממש מפחדת. אין לי אפילו חורים באוזניים, כי זה נורא כואב לי. אז בינתיים אני מסתכלת במראה ומתכחשת, או מרמה את עצמי". 

שקלת את זה בעבר? 

"בגיל 40 אמרתי שבגיל 45 אעשה מה שצריך לעשות, אולי חזה, אולי בטן. ואז הגיע גיל 45, ואמרתי, טוב, נו, זה לא זה, אבל באמת אשים את עצמי עכשיו בחדר ניתוחים, כשתמונות הזוועה מהסידרה 'ניפ טאק' (על מנתחים פלסטיים; ע"ס) רצות לי בראש? אז החלטתי להתמודד עם מה שיש, וגם לעשות קצת יותר כושר. אבל בפועל, גם אימוני כושר אני לא ממש עושה".

את חושבת שתעשי ניתוחים בעתיד? 

"לא מאמינה. כי אני, באופן הפוך - ולאו דווקא מתוך הסתכלות אובייקטיבית על המציאות - מרגישה שככל שהשנים חולפות, אני נראית טוב יותר. הכל בראש, טוב לי עם עצמי, וזה לא שווה את הכאב. לכן לא נראה לי שבאמת אגיע לזה, אלא אם כן המצב יהיה באמת גרוע". 

erans@israelhayom.co.il

צילומים: מאיר פרטוש, מאיה באומל בירגר, רויטרס, איתן טל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר