המבצע נגד מאות עבריינים הסתיים בקנסות מגוכחים

מבצע מיוחד של רשות המסים והמשטרה הסתיים בפיאסקו • דוח המבקר על הכישלון במלחמה בפשע המאורגן

צילום: יהושע יוסף //

ככה לא נלחמים בפשיעה הכבדה: מבצע מיוחד משותף של רשות המסים ומשטרת ישראל נגד 400 עבריינים כבדים מתחום הפשיעה החמורה הסתיים כאשר הוטלו על 15 עבריינים קנסות על סך 980 שקלים בלבד. הטיפול הפלילי של יחידת יהלום ברשות המסים בתיקי העבריינים שנכללו במבצע היה קצר ומרבית התיקים נסגרו לאחר חקירה אחת של העבריינים. במקרים אחרים סגרה יחידת יהלום את התיקים ללא הטלת סנקציות.

ב-2009 הוחלט על מבצע מיוחד נגד 400 עבריינים כבדים מתחום המוגדר פשיעה חמורה. לפני המבצע ביקשה המשטרה מרשות המסים לקבל מידע חסוי ממחשבי הרשות על 400 עבריינים, ללא צורך חקירתי מוכח במסגרת הבקשה. המשטרה לא העבירה לרשות מידע מודיעיני הקושר את רשימת העבריינים לעברות המיוחסות להם, כמתחייב בהליך לקבלת ההיתר לגילוי המידע. בכל זאת, ובהמלצת סמנכ"ל בכיר למודיעין וחקירות ברשות המסים, אישר מנהל רשות המסים היתר גורף לגילוי המידע למשטרה, אבל שלא בהתאם לנוהלי הרשות.

ולמה המבצע נכשל? לטענת מבקר המדינה לאחר תחילת המבצע לא העבירה המשטרה מידע לרשות לשם ניהול הליכי חקירה ואכיפה כנגד העבריינים למרות בקשות חוזרות של הרשות לקבלת המידע. מוקד המודיעין המשולב של המשטרה ורשות המסים לא היה שותף במבצע ולא הכין סקירות מודיעיניות על אודות העבריינים שנכללו במבצע. הנוסף, הרשות צמצמה את הרשימה ל-297 עבריינים בלבד, עקב קשיים בארגון כוח אדם לתחילת המבצע. לבסוף, הטיפול של יחידת העילית "יהלום" לא היה מספק. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר