ריאל בשירות אבו דאבי

מדינות המפרץ הפרסי השתלטו בשנים האחרונות על קבוצות הכדורגל האירופי, וכעת ריאל מדריד הגדילה לעשות כשחתמה על הסכם חסות ענק עם חברת הנפט IPIC • המטרה: שיפוץ האיצטדיון

פרס עם יו"ר הדירקטוריון של חברת IPIC // אי.פי.אי // פרס עם יו"ר הדירקטוריון של חברת IPIC

יש ויכוח גדול באשר לקיום מונדיאל 2022 בקטאר, אבל ממילא מדינות המפרץ הפרסי כבר השתלטו באמצעות כספי הנפט על הכדורגל האירופי. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פ.ס.ז' בשליטת הקטארים שגם הפכו לספונסרים של ברצלונה. מנצ'סטר סיטי בשליטת אבו דאבי, חברת התעופה של האמירויות נותנת חסות לאיצטדיון של ארסנל ומופיעה כספונסרית על חולצותיהן של, בין היתר, ריאל מדריד, מילאן, ארסנל, פ.ס.ז' והמבורג. הנבחרות הגדולות (ברזיל, וארגנטינה לדוגמה) מקיימות משחקי ידידות בדובאי ובקטאר, והקבוצות הגדולות  (מילאן, ריאל מדריד, ברצלונה, מנצ'סטר יונייטד) נוסעות בינואר, בעת פגרת החורף הקצרה (חוץ מבפרמייר ליג) לשחק שם.

ואתמול דוגמה נוספת לחדירה של הכוח הכלכלי מהמפרץ הפרסי לצמרת הכדורגל העולמי, כאשר ריאל מדריד חתמה על הסכם חסות ענק וארוך טווח עם IPIC - חברת נפט ששווייה מוערך בכ־70 מיליארד דולר ונמצאת בבעלות משפחת המלוכה של אבו דאבי. פלורנטינו פרס נשיא ריאל מדריד מנסה כבר תקופה להשיג מימון כדי לערוך שיפוצים נרחבים באיצטדיון סנטיגאו ברנבאו ולהפוך אותו למגרש המתקדם, המשוכלל והיפה בעולם. 

ריאל מתגאה בהיותה מועדון בבעלות אוהדים, אבל פרס מתנהל כדיקטטור. מדובר בהסכם לא שקוף שפרטיו לא נחשפו, ובעיקר הנקודה הכי רגישה - האם פרס הסכים למכור את זכויות השם על איצטדיון סנטיאגו ברנבאו והוא יכונה בעתיד איצטדיון IPIC? עוד לא ברור. מה שפורסם הוא שלפי ההערכות מדובר בהיקף של כ־25 מיליון יורו שיכניסו האבו־דאבים מדי שנה ב־20 השנים הקרובות. המימון יסייע בשיפוץ האיצטדיון החדש שעלותו מוערכת בכ־400 מיליון יורו ושצפוי להסתיים ב־2017. נוסף על כך: הקמה מחדש של מוזיאון ריאל שיהפוך למפואר, הקמת בתי ספר לכדורגל לילדים ברחבי העולם וחיזוק המותג של ריאל בעולם ויצירת פלטפורמות חדשות במדיה הדיגיטלית. 

לאלופת אירופה יש קשרים ענפים בדובאי, לדוגמה: חברת התעופה שמכניסה למועדון 24 מיליון יורו בשנה תמורת הסכם חסות לחולצות המועדון. אם ריאל מדריד תמיד נחשבה לקבוצה הלאומית של ספרד, שמחוברת לממסד הספרדי ומייצגת בגאווה את ספרד באירופה, דובאי ואבו דאבי גם מתחילות לראות אותה כנציגתן.

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר