צילום: רוני שיצר // ביה"ח שיבא. "לא נכפה על הצוות להשתמש בתג­­"

ההסתדרות הרפואית נגד סימון רופאים שהתחסנו

ההיערכות לחורף, ובכללה הניסיונות למגר את השפעת בקרב עובדי ביה"ח שיבא, מעוררת התנגדות • "נשיאת תג המסמן את הרופא מהווה פגיעה בכבודו ובפרטיותו"

ההסתדרות הרפואית מתנגדת נחרצות להפצת התג המסמן אם רופאי שיבא התחסנו נגד שפעת - כדי לעודד התחסנות - ומבהירה כי הצעד "מהווה פגיעה בכבודו, בחירותו, בפרטיותו של הרופא ובאוטונומיה שלו". לנוכח הלחץ בשיבא חזרו בהם וביטלו את חובת נשיאת התג.

כפי שפורסם ב"ישראל היום", השנה, לראשונה, החליטו בהנהלת שיבא לחלק בקרוב לעובדים תגים, המציינים כי העובדים שנושאים אותם התחסנו נגד שפעת. בשיבא הסבירו כי המהלך נועד להגן הן על המטופלים והן על אנשי הצוות ובני משפחותיהם, וכי ענידת התג נועדה להביא לגידול בשיעור הרופאים שיתחסנו נגד שפעת, מ־30% ל־60%. לצד חלוקת התגים, ילוו את המהלך שלטים גדולים בנוסח "חפש את התג הירוק המסמל שהרופא התחסן לשפעת" ו"החיסון שלך, החוסן שלנו".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עם זאת, בהסתדרות הרפואית מתנגדים לסימון ולתיוג של הרופאים על ידי ענידת התגים. "נשיאת תג המציין את עובדת התחסנותו של הרופא מפרה באופן בוטה את זכות הרופא לסודיות רפואית ומעבירה מסר שגוי, שלפיו רשאי המטופל לבוא בדרישות לרופא או לסרב לקבלת הטיפול אצל הרופא", הסבירו ד"ר לאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, וד"ר תמי קרני, יושבת ראש הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית.

לדבריהם, "ההסתדרות הרפואית מעודדת וממליצה על קבלת חיסונים שיש בהם כדי למנוע את תחלואת הציבור. עם זאת, לא ייתכן כי מגזר הרופאים יופלה לרעה, וכי הרופא לא יוכל לקבל החלטה חופשית אם ומתי להתחסן, ככל אדם אחר וככל מטופל. הפעלת אמצעי לחץ בדמות האיום בהדבקת מטופלים ונשיאת תג ה'מסמן' את הרופא, מהווה פגיעה בכבודו, בחירותו, בפרטיותו של הרופא ובאוטונומיה שלו". עוד מזהירים בהסתדרות הרפואית כי תיוג הרופאים עלול להשיג דווקא תוצאה הפוכה ולפגוע במוטיבציה של רופאים המעוניינים להתחסן.

מנגד, נראה כי הרופאים בשיבא נחרצים פחות. ד"ר שמואל צור, סגן יו"ר ועד רופאי שיבא ורופא בכיר במיון ילדים בשיבא, הסביר כי "הנהלת בית החולים החליטה לנקוט צעד שמטרתו לעודד מודעות להתחסנות, ועל החשיבות בכך אין עוררין. בית החולים בחר בגישה קצת חריגה בניסיון להעלות מודעות וזה אכן צעד קצת שונה, אך מתוך מטרה טובה. לכן בחרנו בוועד שלא לנקוט עמדה". עם זאת, ציין ד"ר צור כי "אין שום סיבה לסמן אנשי צוות שחוסנו או לא חוסנו. הרעיון לסמן אנשים בצורה כזו או אחרת לא נשמע טוב", והוסיף כי הוא לא מעוניין לענוד תג שכזה.

מהנהלת שיבא נמסר בתגובה כי "בשיבא לא נכפה על הצוות להתחסן או להשתמש בתג המציין שאיש הצוות חוסן. לגבי צוות העובד מול חולים עם פגיעה במערכת החיסון, נחייב את הלא מחוסנים בשימוש במסיכות. נמשיך לפעול על מנת לעודד את הצוותים הרפואיים להתחסן ולעמוד ביעד השאפתני שהציב משרד הבריאות של 60% התחסנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו