הסופה וונגפונג // צילום: רויטרס // הסופה וונגפונג

צפו: הסופה ביפן נצפית מהחלל

סופת הטייפון וונגפונג צפויה להכות במרכז יפן בקרוב מאוד, ונאס"א פירסמה תמונות המראות כי שיאה של הסופה עוד לפניה

רויטרס

סופת הטייפון וונגפונג צפויה להכות במרכז יפן בקרוב מאוד, וסוכנות החלל נאס"א פירסמה תמונות המראות כי שיאה של הסופה שכבר גרמה לפציעתם של עשרות בני אדם עוד לפניה.

בימים האחרונים נאבקו ביפן בכמויות מים עצומות שכתוצאה מהן 150 אלף תושבים פונו מבתיהם בשל סכנת השיטפונות. הסופה נעה צפונה מהאי אוקינאווה והיא בדרכה למרכז ארץ השמש העולה. הסוכנות המטאורולוגית של יפן הזהירה כי הטייפון צפוי לפגוע באזור טוקיו ביום שלישי ובהדרגה יאבד את כוחו. 

הרשויות במדינה פרסמו אזהרות בטיחות לאחר שהרוחות הנושבות במהירות של 180 קילומטרים בשעה, ומלוות בגשמים עזים הפילו את קווי החשמל והביאו לעצירת הרכבת למספר שעות באי קיושו. 

ממצלמות תחנת החלל ניתן לראות את גודלה של הסופה ובעזרת צילומים אלו בתוספת ניתוחי החזאים, ההערכה היא שהסופה עלולה לגרום לנזקים רבים באיים קיושו והונשו.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו