טורקיה הצטרפה אתמול לקואליציה נגד ארגון דאעש, בהחלטה שמעניקה הישג לארה"ב ולממשלו של הנשיא ברק אובאמה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
צילום: רויטרס
על פי רשת אל־ערביה, ההצבעה בנושא בבית המחוקקים הטורקי עברה ברוב של 298 תומכים מול 98 שהתנגדו. בכך טורקיה אמורה להפוך לאחת השותפות המשמעותיות בקואליציה הבינלאומית שמובילה ארה"ב.
בפועל הפרלמנט באנקרה מאפשר לטורקיה בהחלטה זו לתקוף מטרות דאעש בתוככי סוריה ועיראק.
ההחלטה גם מאפשרת לכוחות זרים להיות מוצבים בטורקיה ולהשתמש בבסיסים הטורקיים על מנת לפעול נגד ארגון הטרור.
בעת האחרונה גבר הלחץ סביב טורקיה בניסיון לאלצה לקחת חלק רחב יותר במאמץ שמובילה ארה"ב נגד דאעש, בייחוד על רקע התמקמות הארגון בעמדות הסמוכות לצבא הטורקי ליד הגבול הסורי.
ובינתיים בשטח, בעוד ארה"ב ובריטניה ממשיכות בתקיפותיהן, דאעש מוסיף להגביר אחיזתו באזורים נוספים. דאעש המשיך לתקוף את העיירה הכורדית קובאני הסמוכה לגבול טורקיה־סוריה, במתקפה שאילצה כ־160 אלף בני אדם לברוח מהחזית בימים האחרונים. מנהיג המחתרת הכורדית הכלוא, עבדאללה אוצ'לאן, התריע אתמול כי שיחות השלום בין ארגונו לבין טורקיה ייפסקו "במידה שיתאפשר לדאעש לבצע טבח" באזור הכורדי בגבול.
גורמי ביטחון בעיראק מסרו כי חמושים סונים - שככל הנראה משויכים לדאעש - השתלטו על מרבית שטחה של העיר היט שבמרכז עיראק. עוד דווח כי בתחילה הפעילו החמושים שלוש מכוניות תופת בכניסה המזרחית לעיר ובתחנת משטרה מקומית. מהפיצוצים נהרגו שישה בני אדם. שגריר עיראק באוסטרליה אמר אתמול כי ממשלת עיראק שוקלת הצעת אוסטרלית לבצע תקיפות אוויריות נגד ארגון דאעש במדינה. גם ההוצאות להורג נמשכות. אתמול דווח על עריפות ראשיהם של שבעה גברים ושלוש נשים באזור כורדי שבצפון סוריה.
בתוך כך, שר הפנים הגרמני, תומס דה מזייר, אמר אתמול כי גרמניה מפעילה כוחות בניסיון למנוע ניסיונות של תושביה להצטרף לכוחות דאעש. לדבריו, לפחות 400 גרמנים הצטרפו עד כה לארגונים הקיצוניים, והממשלה בוחנת דרכים חוקיות למנוע זאת.
עוד באותו עניין: ארגון הטרור הפיליפיני "אבו סייף", המסונף לאל־קאעידה, איים להוציא להורג אחד משני שבויים גרמנים שבידיו ב־17 באוקטובר אם לא ימולאו דרישותיו. באפריל שבה ארגון הטרור את השניים, וכעת הוא דורש עבור שחרורם 5.6 מיליוני דולרים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו