צילום: קוקו // עיני החל לייעץ לבנק דיסקונט

עופר עיני חוצה את הקווים

יו"ר ההסתדרות לשעבר מייעץ לבנק דיסקונט בנושאי שכר מול ועד עובדי הבנק המתנגד לתכנית הצמצומים הצפויה בבנק • עיני בתגובה 'לישראל היום': "יש אמת בסיפור"

האם עופר עיני חוצה את הקווים? יו"ר ההסתדרות לשעבר וכיום יו"ר ההתאחדות לכדורגל, עופר עיני, מייעץ להנהלת בנק דיסקונט בנושאי שכר מול ועד עובדי הבנק, בראשות מני גולדשטיין. בנוסף לשירותיו של עיני שכרה הנהלת דיסקונט את שירותי הייעוץ של חברת מקינזי. בתגובה לשאלת "ישראל היום" מסר עופר עיני: "יש אמת בסיפור".

לפי הדיווח, יו"ר דיסקונט, יוסי בכר, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר, ומנכ"לית הבנק, לילך אשר טופילסקי, שכרו את שירותיו של עיני כדי לסייע להנהלת הבנק במשא ומתן מול  יו"ר הוועד הארצי של עובדי הבנק, המתנגדים לתוכנית הצמצומים בדיסקונט שכוללת פרישה מרצון של כ-250 עובדים, צמצום וסגירת סניפים.

דוברת  בנק דיסקונט מסרה כי "הבנק שכר את שירותיו של עופר עיני, יו"ר ההסתדרות לשעבר, על מנת לייעץ לבנק בכל הקשור ליחסי העבודה. עופר עיני מביא מניסיונו רב השנים כמנהיג עובדים וכאיש ציבור והבנק משוכנע שתהיה לו תרומה רבה לקידום מערכת יחסי העבודה בדיסקונט".

"חייבים מישהו שיהיה מקובל על הוועד"

ועד העובדים הודיע כי "ייאבק בתוכנית בשל חוסר שיתוף פעולה מצד ההנהלה בגיבושה". מי שהזדרז להתייחס לגיוסו של עיני על ידי ההנהלה היה יו"ר ועד עובדי הבנק לשעבר, ריקי בכר, שפרש מהבנק בחודש מרץ, שציין כי "כנראה שהצדדים הגיעו לנקודת רתיחה כזו שהיו חייבים להביא מישהו שיהיה מקובל על הוועד ועל העובדים בשביל לנהל את המגעים. עופר לא ישמש כמגשר אלא כמי שינהל את המו"מ מול העובדים מטעם ההנהלה. המינוי הזה הוא מצוין לבנק וגם לעובדים. הוא רק יכול לעזור לשני הצדדים, כי במשך שנים הבנק לא ידע להתנהל מול העובדים וזה יצר משברים".

בנק דיסקונט. "הצדדים הגיעו לנקודת רתיחה" // צילום: יהושוע יוסף

עיני רשם לזכותו הישגים רבים כתפקידו כיו"ר ההסתדרות כולל הסכם שכר קיבוצי במגזר הציבורי במסגרתו קיבלו העובדים תוספות שכר בשיעור כולל של 6.25% בשלוש פעימות, האחרונה בשיעור 1% תהייה במשכורת ינואר הקרוב. לקראת פרישתו מההסתדרות, עיני חתם ביחד עם שר האוצר, יאיר לפיד, על "עסקת חבילה" במסגרתה מנע עיני פגיעה בקרנות ההשתלמות של העובדים וצמצום תנאי הפנסיה של עובדי המגזר הציבורי ופורשי צה"ל – שנכללו בשעתו בחוק ההסדרים לשנים 2013 ו-2014.

יו"ר ההתאחדות לכדורגל החדש הוביל ב-2009 עם רה"מ נתניהו, ושר האוצר לשעבר שטייניץ, להקמת פורום "השולחן העגול" וליישום מדיניות כלכלית שהביאה לשיעורי צמיחה גבוהים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו