צילום: דורון פרסאוד, ארכיון: מיקי שמידט, משה בן שמחון, רועי קסטרו, הפקה: בת חן הולנדר
מיליוני ישראלים יחלו מחר את צום יום הכיפורים. מיטל שחימוב, תזונאית קלינית, התארחה באולפן ישראל היום ונתנה טיפים לקראת הצום.
• יש להכין את הגוף כבר מהערב. לאכול פחמימות מורכבות כמו אורז מלא, חיטה מלאה, שיפון, קינואה ובורגול. המזונות הללו מתפרקים לאט וממלאים אנרגיה לקראת הצום
• להתחיל בהפחתה של קפאין, זאת כדי לא לסבול מכאבי ראש, עייפות וחולשה. במקביל יש לשתות ממחר בשעות הבוקר בין ליטר וחצי לשני ליטרים מים.
•לא לצום לפני הארוחה המפסקת. האמונה הרווחת לפיה כדאי לצום לפני הארוחה המפסקת – מזיקה. מדובר בנוהג לא בריא, שמעביר תחושה של מעמסה לגוף ולמעשה גורם לנו להתחיל את הצום מנקודה פחות טובה.
• במהלך הצום, כדאי שלא לעשות יותר מדי פעילות שלמעשה "תבזבז" לנו אנרגיות. עדיף להישאר בסביבה ממוזגת.
• צום עם תרופות: לחולים שנוטלים תרופות: כדאי להיוועץ ברופא במידה ומעוניינים לצום
ומהי תחזית מזג האוויר ליום הכיפורים?
• לאחר הצום: יש לזכור שהגוף חלש, לכן יש לעורר את מערכות הגוף בהדרגה עם פחמימות פשוטות כמו שתייה מתוקה מלווה בעוגה, ורק לאחר מכן להתחיל לאכול בהדרגה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו