עניין עולמי: חרדים לא רצו לשבת ליד נשים - ועיכבו את הטיסה

הנוסעים תיארו את הטיסה כסיוט מתמשך וכחוסר התחשבות בהם, כאשר החרדים עומדים במעברים, מתפללים

צילום: עמית בן נתן // החרדים בטיסה, בשבוע שעבר

כלי תקשורת מובילים בבריטניה ובארה"ב דיווחו בסוף השבוע בהבלטה על התקרית במטוס אל על, שבה נוסעים חרדים גרמו לעיכוב בטיסה מניו יורק לישראל בשבוע שעבר, לאחר שסירבו לשבת ליד נשים.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נוסעים חילונים שהיו על המטוס סיפרו כי החרדים ניסו לבקש מהם להתחלף במקומות כדי שלא ייאלצו לשבת ליד נשים, וחלקם אף הציעו כסף תמורת ההחלפה. הנוסעים הוסיפו כי למרות שצוות המטוס מסר להם שהם אינם חייבים להסכים, הקברניט הודיע בכריזה שהמטוס לא ימריא כל עוד הנוסעים אינם ישובים. הטייס אף התחנן בפני הגברים החרדים שיישבו כדי שיוכל להמריא, אבל ברגע שכבו נורות חגורות הבטיחות, קמו החרדים ממקומם ונעמדו שוב במעבר. שאר הנוסעים תיארו את הטיסה כסיוט מתמשך וכחוסר התחשבות בהם, כאשר החרדים עומדים במעברים, מתפללים, ויוצרים קושי בהגעה לתאי השירותים. 

במהדורת האינטרנט של ה"וושינגטון פוסט" תיארו את המקרה והוסיפו כי במקרה אחר בעבר תבעה אישה אמריקנית את אל על לאחר שאחת הדיילות העבירה אותה לאחורי המטוס, כדי לאפשר לגבר חרדי לשבת במקומה. 

מחברת אל על נמסר בתגובה כי היא עושה את מירב המאמצים להעניק לנוסעיה את השירות הטוב ביותר בכל ימות השנה: "בימים אלה נמצאת התנועה האווירית לישראל וממנה בשיאה, ונציגי החברה באוויר ובקרקע משתדלים להיענות לכל בקשה של מי מהנוסעים תוך כדי שמירה על לוחות הזמנים והקפדה על יציאת הטיסות במועדן על מנת להביא בזמן את כל נוסעיה ליעדיהם. החברה תבדוק כל תלונה שתתקבל ובמידה ויימצא כי מי מהנוסעים נהג שלא כשורה, תבחן את צעדיה בנושא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר