במהלך הלילה הותקפו מהאוויר אזורים בסוריה שנמצאים בשליטת דאעש, סמוך לגבול טורקיה, כך מסר הבוקר ארגון סורי.
מארגון זכויות אדם בסוריה דווח כי מטוסי הקרב שהפציצו סמוך לעיר המערבית קובאני (עין אל-עראב), הגיחו מכיוון טורקיה, ובכל מקרה לא היו אלה מטוסים סוריים.
גורמים במשרד ראש הממשלה הטורקי מכחישים כי נעשה שימוש בבסיסים ואף בטריטוריה האווירית של טורקיה על מנת לאפשר את התקיפות.
צילום: רויטרס
בארה"ב מדווחים כי מלבד מטרות דאעש, תא של אל קעידה חוסל בהפצצות אמריקניות מהים שבוצעו הלילה בסוריה. על פי הדיווח ב"וושינגטון פוסט", מפקד התא נהרג. מהפטנגון נמסר כי ארה"ב ביצעה הלילה שמונה תקיפות ממערב לחלב נגד תא הטרור. גורם צבאי סיפר לתקשורת כי הקבוצה שהותקפה הייתה בדרכה להוציא לפועל מספר מתקפות נגד מטרות מערביות. על פי הגורם בקבוצה שירתו מספר פעילים מערביים, ויתכן כי המתקפות תוכננו להתבצע אף בשטח ארה"ב או אירופה.
פליטים כורדים בגבול טורקיה // צילום: אי.פי.איי
"ברחנו מרוב פחד"
תקיפות הקואליציה הבינלאומית נגד דאעש החלו אתמול, לאחר שבשבוע שעבר החלו הקיצוניים מארגון המדינה האסלאמית במתקפה נגד העיירה הכורדית קובאני, תוך שהם מאלצים יותר מ-130 אלף איש להימלט.
אלפים מהפליטים הכורדים הסורים חצו את הגבול לטורקיה. ההתקדמות של דאעש הביאה לכך שכורדים באזור נזקקים לעזרה, מחשש לטבח בקובאני, עיר הנמצאת במיקום אסטרטגי על הגבול. לוקמן עיסא, חקלאי בן 34, אמר כי הוא נמלט עם משפחתו וכ-30 משפחות אחרות, לאחר שחמושי דאעש נכנסו לכפר שלו. הוא אמר כי הכוחות הכורדיים נאבקים איתם, אבל יש להם נשק קל בלבד.
"הם (דאעש) הרסו כמעט כל מקום שהם הגיעו אליו. ראינו מה הם עשו בעיראק וברחנו מרוב פחד", הוא אמר לרויטרס מהעיר הטורקית סורוק, בה הוקם מחנה פליטים. כשהוא יושב בשדה לאחר שחצה את הגבול, עבדאללה שירן, מהנדס בן 24, סיפר על סצנות אימה בכפר שירן: "דאעש הגיעו ותקפו, כשאנחנו עזבנו עם הנשים. את שאר הגברים השארנו מאחור... הם רצחו הרבה אנשים, שיספו את גרונותיהם. אנחנו היינו מבועתים שהם יחתכו את הגרונות שלנו גם", הוא אמר.
הפצצות בסוריה // צילום: רויטרס
עיראק מעדכנת את סוריה על המתרחש
אתמול הודיעה סוריה כי שר החוץ האמריקני ג'ון קרי עדכן את הממשלה כי ארצות הברית ובעלות בריתה עומדות לתקוף מוקדי דאעש בסוריה, שעות ספורות לפני שאכן התרחשו. דמשק, שהודיעה כי כל התקיפות האוויריות בסוריה חייבות לעבור את אישורה, לא גינתה את ההתקפות שביצעו ארצות הברית בסיוע של מדינות המפרץ וירדן נגד דאעש וחמושים המזוהים עם אל קאעידה.
מומחה סורי התראיין בטלוויזיה הממלכתית, ואמר כי ההתקפות לא נחשבות כמעשה תוקפנות, כיוון שהממשל עודכן מראש. בהצהרה של הממשלה שהוקראה בטלוויזיה הממלכתית, משרד החוץ הסורי אמר כי שר החוץ וואליד אל מועלם קיבל מכתב מקרי, דרך שר החוץ של עיראק."שר החוץ קיבל מכתב מעמיתו האמריקני, באמצעות שר החוץ העיראקי, שבו הוא הודיע לו כי ארצות הברית וכמה מבעלות בריתה יתקפו מטרות דאעש בסוריה", כתב משרד הפנים בהצהרה. "זה קרה שעות לפני שההתקפה החלה".