מדריד של אתלטיקו

הדרבי של מדריד: האלופה ניצחה 1:2 את ריאל בברנבאו • טיאגו כבש ראשון (10) • רונאלדו השווה בפנדל (26) • טוראן עלה מהספסל והחזיר את היתרון לאלופה בדקה ה-77 • ברצלונה גברה 0:2 על בילבאו, צמד לניימאר

ארדה טוראן מודה על שער הניצחון // צילום: רויטרס // ארדה טוראן מודה על שער הניצחון

גם הליגה הספרדית חזרה הערב לפעילות אחרי פגרת הנבחרות, כשהיום נפתח המחזור השלישי של לה ליגה כשברצלונה אירחה ב"יום קטאלוניה" את אתלטיק בילבאו המסקרנת וניצחה בזכות צמד של ניימאר מבישולים של ליאו מסי. בהמשך הערב קיבלנו את שיחזור גמר ליגת האלופות – הדרבי של מדריד, ריאל אירחה את אתלטיקו בברנבאו. ובסיומו של עוד מותחן בין שתי הקבוצות האלופה שוב יצאה כשידה על העליוניה וארדה טוראן הטורקי כבש את שער הניצחון בדקה ה-77.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד 2:1

ריאל מדריד מגיעה לשחזור גמר ליגת האלופות, אחרי הפסד מביך 4:2 לריאל סוסיאדד במחזור הקודם ותנסה להתאושש בעזרת כריסטיאנו רונאלדו ששב להרכב. מנגד, אלופת ספרד תחסר את מאמנה דייגו סימאונה המרצה עונש הרחקה.

המשחק נפתח בצורה נהדרת עבור אתלטיקו מדריד, אחרי עשר דקות של גישושים מצד שתי הקבוצות האלופה זכתה לקרן ראשונה במשחק. קוקה ניגש להרים את ועשה זאת מצויין כשהניח את הכדור על ראשו של טיאגו שמתוך רחבת החמש נגח לרשת של קסיאס 1:0!

ריאל התעוררה והחלה ללחוץ על הדוושה, בדקה ה-22 גארת בייל סחט הצלה ענקית של מויה מבעיטה חופשית במצב נוח מחוץ לרחבה, ארבע דקות לאחר מכן כרטיסיאנו רונאלדו הוכשל ברחבה וכבש בעצמו את הפנדל 1:1!

המחצית השניה נפתחה בצורה דיי מנומנמת, המשחק התנהל ברובו במרכז השדה, בדקה ה-73 אתלטיקו מדריד הגיעה מצב נהדר אך בעיטה חדה מחוץ לרחבה הלכה מחוץ למסגרת. ריאל בניסיונות שלה בעיקר לא מדויקת בחלק הקדמי.

ארדה טוראן הטורקי שעלה מהספסל הביא את השינוי לא ייחלה אתלטיקו, בדקה ה-77 חואנפראן הוציא כדור רוחב, מנדז'וקיץ' פתח את רגליו ונתן לכדור לעבור ואז הקשר הטורקי הגיח מאחור ובעט נפלא לפינה הרחוקה! 2:1!

טיאגו חוגג שער יתרון בדקה ה-10 // צילום: איי.אף.פי

ברצלונה – אתלטיק בילבאו 0:2

מוליכת הטבלה והקבוצה היחידה עם המאזן המושלם בליגה ערב המחזור, עלתה לכר הדשא בקאמפ נואו במטרה לשמור על המקום בפסגה. מנגד בילבאו הגיעה למשחק במטרה לזכות בשלוש נקודות בביתה של בארסה לראשונה מאז 2001.

המשחק נפתח דווקא בהזדמנות נהדרת של האורחת, בניאט חדר לרחבה ובעט כדור חזק לפינה הרחוקה אך קלאודיו בראבו רשם הצלה נהדרת. ברצלונה התעשתה מהר והגיבה עם מצב משלה כעבור חמש דקות אך פדרו סחט הצלה גדולה מאיראיסו. במשך דקות ארוכות ברצלונה התקשתה מאוד לפרוץ את ההגנה הקשוחה של בילבאו ובדקה ה-43 היא כמעט הצליחה לעשות זאת, ליאו מסי השאיר כדור למוניר הצעיר שניסה לכבוש מקרוב אך שוב השוער הבאסקי הציל את קבוצתו. שתי הקבוצות ירדו להפסקה ללא שערים.

המחצית השניה נפתח בשער של מוניר הצעיר שהיה בטוח שהוא מעלה את קבוצתו ליתרון, אך הקוון הניף את הדגל לנבדל בטענה גבולית מאוד לנבדל. אחרי דקות ארוכות של גישושים מצד שתי הקבוצות ומעט מאוד ניסיונות, בדקה ה-79 ניימאר שעלה מהספסל כבש בקלות אחרי מסירת עומק נהדרת של מסי. חמש דקות חלפו והברזילאי הנפלא כבש את השני שלו ופעם נוספת זה היה אחרי בישול נפלא של מסי בדקה ה-84.

 

מסי וניימאר, שילוב קטלני // צילום: איי.פי

צ'לסי נותרה מושלמת, שלושער לקוסטה

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר