היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, אימץ את עמדתם של המשטרה ופרקליט המדינה, לסגור את התיק בנוגע לנסיעותיו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כאשר כיהן כחבר כנסת. בהחלטה נכתב כי הפרקליטות התבקשה לבחון את הטענות שהועלו בתוכנית "המקור" בערוץ 10 בנוגע לנסיעותיו של נתניהו לחו"ל, בהיותו חבר כנסת, בין השנים 1999-2008. הבדיקה התמקדה בטענות להוצאת חשבוניות כוזבות ומימון כפול ומימון כפול או עודף בשתי טיסות של נתניהו.
בא כוחו של נתניהו, עו"ד דוד שמרון, טען כי הכנסת מימנה את טיסת נתניהו ללונדון ב-2006 ואילו ארגון הבונדס מימן את טיסת רעייתו שרה נתניהו, אלא שבשל שיטת העבודה של סוכנות הנסיעות נרשמה גם חשבונית זו על שמו של נתניהו. לכן לדבריו הדבר נחזה כ"מימון כפול".
לא נמצאו ראיות למעורבות של נתניהו
באשר לטיסה לניו-יורק בספטמבר 2006 נטען כי שתי החשבוניות עבור הטיסה הוצאו לאותו ארגון, הנושא שמות שונים, שהזמין את נתניהו. תחילה הוצאה חשבונית על שם לא נכון, ולבקשת הארגון חשבונית זו בוטלה והוצאה תחתיה חשבונית חדשה עבור שמו המדויק של הארגון.
תוך כדי הבדיקה, העביר מבקר המדינה ליועץ המשפטי לממשלה, מידע שהתקבל במשרדו ועסק באירוע מ-2008, כאשר כיהן נתניהו כראש האופוזיציה. לפי המידע העביר איש עסקים סכום כסף לנהגו של נתניהו, בלשכת נתניהו במצודת זאב, ועלה חשד כי סכום כסף זה יועד לנתניהו עצמו. הנושא הועבר לבדיקת המשטרה, שלא מצאה תשתית ראייתית לכך שנעברה עבירה פלילית ע"י מי מהמעורבים ולא נמצאו ראיות למעורבות כלשהי של נתניהו עצמו באירוע או למודעותו אליו.
סוכנת הנסיעות הכחישה את הדברים
במקביל ב-2012 הועבר לפרקליטות חומר ממבקר המדינה, במסגרת בדיקת נסיעות לחו"ל של שרים, ממנו עלה כי אותו איש עסקים מימן את שהות נתניהו בחו"ל בשתי נסיעות לניו-יורק. המשטרה גבתה עדות ממי שטיפלה בארגון הנסיעות של נתניהו, שהכחישה את הדברים.
לאחר בחינת החומר, המליץ ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה לסיים את הבדיקה, לאחר שלא נמצאה תשתית ראייתית. פרקליטות מחוז י-ם ופרקליט המדינה הצטרפו למסקנות המשטרה. לאחר בחינת הדברים החליט היועץ המשפטי לממשלה לאמץ את מסקנות הגורמים ולסיים את הבדיקה בעניינו של נתניהו. וינשטיין קבע כי "בסופו של יום, במכלול החומר שנאסף לא נמצא כי יש מקום לפתיחה בחקירה בחשד לביצוע עבירה מצידו של נתניהו".