
למעלה מימין: תיק אוכל לילדי גן. להשיג ברשת אימג'ינריום. מחיר: 99 שקלים
למעלה משמאל: תיק אוכל מרופד. להשיג ברשת סמסונייט. מחיר: 129 שקלים
במרכז: קופסת אוכל מפח. להזמנות דרך אתר: ww.nickname.co.il. מחיר: 79 שקלים, לא כולל משלוח
למטה מימין: תיק אוכל של Benbat מסידרת Govinci. להשיג בחנות MY BABY או אצל טאליה סחר. מחיר: 80 שקלים
למטה משמאל: תיק אוכל מפח לבנים. להשיג ברשת H&M מחיר: 39.90 שקלים
• • •
לאחר שפרקו כל עול במהלך החופש הגדול, הגיעה העת עם החזרה ללימודים להקנות לילדים מחדש את כללי התזונה הבריאים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"כהורים, הרי אין דבר שחשוב לנו יותר מאשר לדאוג לבריאות הילדים", אומרת רותי אבירי, דיאטנית ילדים ויועצת תזונה לתנובה, "חשוב שבכל ארוחה יופיעו כל אבות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. אם בכל זאת הילד מתעקש לאכול רק מנה מסוימת - אין מה להילחץ. אל תאמרו: 'אם לא תגמור מהצלחת יבוא שוטר'".
באשר לילדים שאינם אוהבים לאכול פירות וירקות, אומרת אבירי כי אין מה להכריח: "כפייה יוצרת דחייה - נסו לעודדם על ידי משחקים: משחק הציורים בצלחת, משחק הזיכרון, המצאת שמות למאכלים". אבירי מציעה לשלב את הירקות בפשטידות ובמרקים טחונים. כמו כן, נסו לא להנהיג כלל קינוח בסוף הארוחה. שימו את הקינוח על השולחן כחלק מארוחת הערב, ולא בסופה. דאגו לכך שהקינוח יכיל ערכים תזונתיים נוסף על סוכר, ובעיקר אל תיתנו פרסים על אוכל.
הכי חשוב: ארוחת בוקר
במשרד הבריאות מציינים כי מחקרים מצביעים על כך שיש חשיבות לאכילת ארוחת בוקר מאחר שהיא משפרת את הערנות ואת יכולת הריכוז של התלמידים ויכולה להשפיע אף על שיפור הישגיהם בלימודים. לכן עוד לפני יציאת הילדים לגן ולבית הספר יש להקפיד על שתיית חלב או יוגורט עם פירות או על אכילת דגני בוקר עם חלב או כריך עם גבינה.
באשר לארוחת עשר, שאותה נוהגים לאכול במסגרות הלימודיות ואשר אותה מביאים הילדים מהבית לגן או לבית הספר, המלצת משרד הבריאות היא להעדיף לחם מחיטה מלאה על פני פיתות או לחם לבן, ובתוספת לכריך מומלץ לצייד את הילדים בירקות או בפירות ובבקבוק מים.
להמלצות מצטרפת דפנה זיו בוסאני, דיאטנית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים. לדבריה, לארוחת הבוקר מומלץ לקחת כריך עם גבינה או עם טחינה. אם ממהרים, אפשר לקחת לדרך שקית עם פרי חתוך ויוגורט לשתייה: "מומלץ לשתף את הילדים בהכנה וכדאי להכין עם הילד מערכת כריכים לכל ימות השבוע, שעל פיה ייקבע איזה ממרח יהיה בכריך בכל יום. כדאי להחליט על פעם אחת בשבוע שבה יהיה ממרח מתוק כגון שוקולד, ריבה או ממרח חלבה, ובשאר ימי השבוע מומלץ להכין כריכים המכילים גבינה צהובה לייט, גבינה לבנה, קוטג', טונה, פסטרמה או חומוס.
"את הירקות אפשר לחתוך ולשים בקופסה נפרדת או להניח אותם בתוך מעטפת של עלה חסה, וכך הכריך לא יירטב מהירקות. אפשר לתת גזר גמדי, וגם מלפפון לא קלוף או פלפל חתוכים לרצועות".
באשר לארוחת צהריים, מומלץ להקפיד שהילדים יאכלו ליד השולחן ולא מול הטלוויזיה. חשוב שיהיה בארוחה מרכיב חלבוני כגון קציצות בשר, שניצל וקציצת דג לילדים שמעדיפים תחליף צמחוני. כמו כן, מומלץ לשלב קטניות כחומוס ושעועית עם דגנים כגון אורז ותירס. רצוי לשלב קינואה, ירקות מבושלים או סלט ירקות ותוספת פחמימות: פסטה או תפוח אדמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו