אסי עזר פתח את הבוקר בגניחות

טעם רע: המגיש השמיע בשידור חי הקלטה של שכנתו מקיימת יחסי מין

אסי עזר // פותח את הבוקר ברע. אסי עזר

עבירה על חוקי הרשות או סתם חוסר טעם? כך או כך, הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו פתחה בהליך הפרה נגד רדיו תל-אביב לאחר שמגיש תוכנית הבוקר בתחנה, אסי עזר, השמיע קטע מוקלט של גניחות, וטען שמדובר בשכנה שלו שהוקלטה אמש במהלך אקט מיני. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"זה מה שאתה רוצה להשמיע למאזינים בשמונה בבוקר", תהתה דפנה לוסטיג, המגישה שלצדו, שמעט הופתעה. "הרמתי לכולם את הבוקר", הסביר לה עזר והשמיע את ההקלטה שוב. 

ההקלטה הזו הביאה לתלונות של המאזינים אצל נציב תלונות הציבור ברשות שגם הוא בעצמו לא התרשם מההקלטה. "אני לא מוצא הומור בקטע", אומר הנציב. "מדובר בקטע מבזה ומשפיל. כיצד השכנה של אסי עזר מרגישה שמקליטים אותה ברגע אינטימי ומשמיעים אותו פעמיים ברדיו? מדובר במעשה שאין לו מקום כלל".

ברדיו תל-אביב מסרו לנציב תלונות הציבור ברשות השנייה בתגובה: "הטענות כאילו קיים חשש ל-'פגיעה בשם טובה או פרטיות', כמו גם ל-'הקלטה נסתרת והתחזות', אינן עומדות בקנה אחד עם העובדה כי אף גורם בשידור הרדיו המדובר לא חשף את זהות המוקלטים או אפשר למאזינים להבין, ולו ברמז, במי מדובר".

"בעצם פעולת התיעוד לא נעשתה כל חדירה לצנעת הפרט. מר עזר נפל קורבן למטרד קולי משמעותי ומביך במקום מגוריו, ורק הביא את מציאות חייו אל השידור, כפי שהוא עושה מדי בוקר. אנו סבורים כי כל הנאמר בשידור הספציפי עומד בגבולות המותר והראוי בגבולות חופש הביטוי והטעם הטוב. ובכל זאת, בחרנו להביא את תוכן התלונה למגישי התכנית", נמסר עוד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר