אחרי חודשים של פעילות מודיעינית וחקירתית סמויה של יחידת להב 433, יאל״כ (היחידה למאבק בפשיעה כלכלית) ברכבת ישראל, ביחד עם חקירות מכס ומע"מ חיפה ויחידת העלית "יהלום" ברשות המסים, הפכה החקירה לגלויה.
צילום: מיקי שמידט, משה בן שמחון | צילום: מיקי שמידט, משה בן שמחון
זאת, בחשד לכך כי מנהלים ומפקחים באגף התברואה ברכבת ישראל, אנשי חברות קבלניות מתחום הניקיון ושירותי כוח אדם ומעורבים נוספים ביצעו עבירות שוחד, מרמה, עבירות מע"מ מס הכנסה ועבירות על חוק איסור הלבנת הון בהיקפים הנאמדים בעשרות מיליוני שקלים. החקירה מנוהלת תוך שיתוף פעולה מלא מצד גורמי רכבת ישראל.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מצאי חקירה סמויה ממושכת שנוהלה על ידי היחידות מעלים את החשד לכך כי מספר מפקחי תברואה ברכבת ישראל זייפו וניפחו דוחות פיקוח על ניקיון מערכי הרכבת, על מנת שיועבר בגינם תשלום יתר לחברה קבלנית המועסקת על ידי רכבת ישראל בתחום זה, זאת בתמורה לטובות הנאה. בנוסף, עולה חשד כי בעלי החברה הקבלנית ומנהלים בה יצרו מנגנון שיטתי של הנפקת חשבוניות מנופחות ופיקטיביות עבור תאגידים להם סיפקה שירותי ניקיון וכוח אדם, ביניהם רכבת ישראל. זאת תוך דיווח כוזב לרשויות המס וקיזוז החשבוניות, בין היתר, באמצעות חברות משנה המועסקות על ידם.
אתמול בתום החקירה הסמויה, ערכו היחידות פעילות במסגרתה עוכבו ונעצרו לחקירה למעלה מעשרים וחמישה חשודים במעורבות בפרשה ובוצעו עשרות חיפושים בבתיהם ובמשרדיהם. כמו כן, נתפסו נכסים, רכוש וחשבונות לצרכי חילוט.
מי שירת ומי השתמט: הקרב המשפטי בין בן כספית לבין השר אמסלם נגמר בפשרה
היועמ"שית: האופן שבו הממשלה הציגה את דבריי לא משקף אותם נכונה
פרסומת | החזר על טיסה שבוטלה
עורכי דינו של נתניהו: לזמן עדי הגנה ובעלי תפקידים בגופי האכיפה במקביל לעדות ראש הממשלה
פרשת מקורבי בן גביר: בית המשפט הורה להחזיר את הטלפון הנייד של נצ"מ מועלם
ברכבת ישראל אמרו הבוקר בתגובה לחקירה המשטרתית: "חשיפת הפרשה נעשתה בתחילת 2013 ביוזמתו של מנכ"ל רכבת ישראל בעז צפריר, והנחייתו לבצע ביקורת פנימית ולחקור את נושא ההתקשרויות עם קבלני הניקיון של חברת הרכבת. רכבת ישראל עושה כל מאמץ לשמור על טוהר מידות ומינהל תקין ומוקיעה כל התנהלות שאינה במסגרת החוק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו