ההצבעה על ההטבות ליישובי עוטף עזה נכרכה בהצבעה על הקיצוץ הרוחבי של 2% מתקציבי המשרדים הממשלתיים - למעט משרד הביטחון - ואישור הקיצוץ עורר תגובות חריפות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
שר הרווחה, מאיר כהן, שתקציבו קוצץ ב־63 מיליון שקלים, אמנם הצביע בממשלה בעד ההטבה לדרום והקיצוץ, אבל מסר באמצעות דוברו: "אני מתנגד לקיצוץ בתקציב משרדי. ממי ניקח, מאלו שאין להם מה למרוח בסנדוויץ' של הילדים לבית הספר?"
יו"ר העבודה ח"כ יצחק הרצוג אמר כי "הקיצוץ שנתניהו ולפיד יזמו ברווחה, בבריאות ובחינוך הוא חמור ביותר. ביד אחת מקציבים סיוע לעוטף עזה וביד שנייה מקצצים אותו".
עמיתתו למפלגה, ח"כ שלי יחימוביץ', אמרה: "זה מטורף שרק העניים ומעמד הביניים הנמוך ישלמו את הוצאות צוק איתן. למה במקום לקצץ, למשל, בפטורים ממס (7 מיליארד שקלים בשנה) הם מעדיפים לפגוע בתלמידים שאין להוריהם כסף לשיעורים פרטיים, בחולים שאין להם כסף לביטוחים יקרים, במטופלי לשכות הרווחה, במשתמשי התחבורה הציבורית?".
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי: "לקואליציה יש רוב אוטומטי בוועדה, אך לא נאפשר קיצוץ בבריאות וברווחה". יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אבישי ברוורמן, אמר כי את הוצאות "צוק איתן" אפשר לממן מעודפי התקציב השנה ומהגדלה חד־פעמית של הגירעון. מרכזת הקואליציה בוועדת הכספים, ח"כ גילה גמליאל (ליכוד) אמרה כי ברור לכולם ש"צוק איתן" מצריך העברת כספים לתקציב משרד הביטחון וליישובים בדרום. עם זאת, הוסיפה: "לא נאפשר שכספים אלו יגיעו רק על חשבון השכבות החלשות". יו"ר מרצ, זהבה גלאון, אמרה: "קיצוץ גורף וחסר אבחנה בכל שירותי המדינה הוא תשובה לא נכונה".
מליאת הכנסת תתכנס ביום חמישי הקרוב לישיבת מיוחדת לבקשת סיעות העבודה ומרצ כדי לדון בקיצוץ. ואילו באוצר ממשיכים לדון במסגרת התקציב, בגובה הגירעון ובקיצוצים בשנה הבאה. שר האוצר נחוש לא להעלות מסים.