לאחר הקיץ הקשה שעבר על התלמידים, שנת הלימודים תיפתח בתרגול של הירידה למקלטים וכניסה למרחבים מוגנים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"אנו ממתינים כעת להנחיות של פיקוד העורף כדי להפעיל את אחד התרחישים שהכנו", הסבירה מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן. השבועיים הראשונים של שנת הלימודים בכל רחבי הארץ וביישובי הדרום בפרט יוקדשו לחזרה לשיגרת למידה, באמצעות שילוב של פעילויות הפגה, מתן מענה רגשי וחיזוק החוסן האישי.
"בשבועיים הראשונים שנת הלימודים תיראה אחרת - ביום הראשון יתרגלו את נושא המקלטים והוראות בטיחות וכניסה למרחבים מוגנים. גם ילמדו, אבל גם יהיו הרבה פעילויות הפוגה - אוורור רגשות, דיון בעובדות וגם דיון בדילמות מוסריות - בהיבטים רגשיים וקוגניטיביים. כולם יתעסקו במה היה בקיץ וידברו על נושאים כגון גזענות, חופש ביטוי וסולידריות", אמרה כהן.
עוד הוסיפה מנכ"לית משרד החינוך כי ההנחיה למורים ולמחנכים היא לדבר ולא לפחד: "כולנו צריכים לדבר ומחנכים מביאים את מגוון הדעות ומעוררים דילמות ערכיות. אין אמת אחת, יש קריאה למחנכים לדבר, להרחיב ולאפשר ולא להיבהל. למידה משמעותית לוקחת את המתרחש ומייצרת שיח. יש ערכת למידה שפירסמנו שמייצרת דילמות שמאפשרת לדון בקונפליקטים שונים".
תלמידים שמתגוררים בעוטף עזה ובמרחק עד 40 ק"מ מהרצועה יקבלו התייחסות מעט שונה במערכת החינוך. "חלקם לא היו בבתיהם וגם שם יש התייחסות איך לטפל בילדים - ניתן מעטפת רחבה בעיקר לעוטף עזה, יותר יועצות ופסיכולוגיות שילוו הן את התלמידים
והן את הצוותים החינוכיים המקומיים. אנחנו מגבשים חליפה מתאימה לכל רשות".
בעוטף עזה נערכים לחזרה לבתי הספר