מחקר: תלמידים נעזרים במורים בזמן לחימה - דרך הרשתות החברתיות

מחקר שנערך בזמן צוק איתן מעלה: בני נוער נוטים לראות ברשתות החברתיות מקום נוח להביע רגשות ותחושות ולקבל אינפורמציה

מחקר: תלמידים נעזרים במורים בזמן לחימה - דרך הרשתות החברתיות // צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // מחקר: תלמידים נעזרים במורים בזמן לחימה - דרך הרשתות החברתיות

מחקר שנערך בזמן צוק איתן מעלה כי הרשתות החברתיות ממלאות תפקיד חשוב בקשר בין המורים לתלמידים במהלך המבצע, ואף מעצימות אותו. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המחקר נעשה על ידי חננאל רוזנברג, מרצה בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל, הפסיכולוג יעקב אופיר, ד"ר קריסטה אסטרחן ופרופ' ברוך שוורץ מהאוניברסיטה העברית. הוא סקר 208 תלמידים בגילי 13־18, תושבי דרום הארץ, בזמן צוק איתן. לפי הממצאים, בני נוער נוטים לראות ברשתות החברתיות מקום נוח להביע רגשות ותחושות ולקבל אינפורמציה. אכן מרבית הנשאלים (71.6%) העידו כי השימוש שעשו בזמן המבצע עלה על השימוש בשיגרה.  

בשנים האחרונות ניתן לראות תופעה הולכת וגוברת של שימוש ברשתות חברתיות גם בין בני הנוער ובין מוריהם. רוב בני הנוער (67.7%) מתקשרים עם מוריהם בשיגרה בעיקר דרך הווטסאפ (54.2% רק דרך ווטסאפ ו־11.9% מתקשרים גם בפייסבוק וגם בווטסאפ). הרשתות שימשו בעיקר לתמיכה רגשית, הרגעה, סיוע, התערבות של המורה בדיונים כיתתיים וכו'. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר