לתשע הקבוצות הזכאיות כיום לקבל הנחה בחשבונות החשמל, בהן חיילים בודדים ובעלי מוגבלויות שונות, צפויים להצטרף בקרוב גם נכי צה"ל ונפגעי פעולות איבה. זאת הודות ליוזמה חדשה של שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, סילבן שלום.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"מגיע לאנשים האלה ששילמו בגופם שנדאג גם להם להנחות", אמר השר והוסיף כי "כמשרד שחרת על דגלו להיות משרד צרכני, נמשיך לפעול למען כלל האזרחים, להורדת יוקר המחיה".
בפנייה למנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, ולמנכ"ל משרד הרווחה, יוסי סילמן, ביקשה מנכ"לית משרד התשתיות אורנה הוזמן־בכור להכליל את נכי צה"ל ופעולות האיבה בעלי נכות של לפחות 30% בקבוצת הצרכנים המוגדרים כזכאים להנחה, בהתאם לסעיף 31א' לחוק משק החשמל. סעיף זה מעניק הנחה בגובה 50% מהתעריף הביתי עבור 400 קוט"ש הראשונים שנצרכו בחודש נתון.
הסעיף בחוק מגדיר את היקף הסבסוד הניתן לאותן קבוצות כך שלא יעלה על 1.5% מסך התשלומים עבור צריכת החשמל.
ב־2013 קיבלו הקבוצות הזכאיות הנחה תעריפית בסך 236 מיליון שקלים, שהם כ־1% מכלל ההכנסות מחשמל במשק. בחינה שערך משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, מצאה כי הכללתם של נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה לא תהיה חריגה מהרף העליון שנקבע בחוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו