אילן בן עמי שחזר את הרצח

הלילה שיחזר בן עמי את הרצח של פרודתו דפנה בר-ציון ז"ל, בפני המשטרה • אתמול גילו שוטרים כי ישן באתר בנייה • בערב אזרחים הבחינו בו, הזעיקו משטרה - והוא נעצר

בן עמי ובר ציון. התלוננה על אלימות // בן עמי ובר ציון. התלוננה על אלימות

צילום: פז בר

בית משפט השלום בת"א האריך היום ב-10 ימים את מעצרו של אילן בן עמי החשוד ברצח פרודתו, המוסיקאית והמסעדנית דפנה בר־ציון ז"ללטענת פרקליטתו של בן עמי עו"ד אורית חיון, בן עמי במצב נפשי קשה ביותר ועליו לעבור איבחון ע"י פסיכיאטר. בשעות הלילה שיחזר בן עמי את הרצח בפני המשטרה, ואת נתיב בריחתו. בימים הקרובים תמשך החקירה.

שלושה ימים הצליח להסתובב בתל אביב המוסיקאי אילן בן־עמי, שעל פי החשד רצח ביום חמישי את פרודתו, דפנה בר־ציון ז"ל בת ה־50. עד אתמול: אזרח שהבחין בו בשעות הערב באזור רחוב דיזנגוף הזעיק את המשטרה. הוא נעצר - ובכך הגיע לסיום המצוד אחריו.

עוד לפני כן נרשמה פריצת דרך בחקירה, כאשר אתמול בבוקר התגלה המקום שבו החשוד העביר לפחות את הלילה האחרון: אתר בנייה סמוך למגדלי יו. בקומה העשירית איתרו השוטרים סימנים לנוכחותו, בדמות כתובות גרפיטי על הקיר באחת הדירות. 

כתב שירים על הקיר

הקיר ממש הפך עבורו לאמצעי הבעה: הוא כתב עליו שירים. על אהבה, על שנאה, על מוות - וגם כתובת אחת מצמררת, שפנתה ישירות לשוטרים המחפשים אחריו ולשופטת שהוציאה נגדו צו הרחקה מבר־ציון ז"ל לפני כמה חודשים. "מה אתם הייתם עושים?" נכתב בה, "אתם זורקים אותי להינמק בכלא".

הערכה: המניע - קנאה 

מהכתובות מסיקים השוטרים, כמו כן, שהרקע למעשה הוא קנאה. במשטרת תל אביב ידעו היטב שבמשך כל הימים האלה בן־עמי לא יצא מאזור תל אביב. אתמול אחר הצהריים, על מנת להגביר את הלחץ על המוסיקאי חבר להקת "הברירה הטבעית", ביקשה המשטרה את עזרת הציבור בחיפושים אחריו. 

ואכן, בסמוך לשעה שבע בערב  התקשר אזרח למוקד המשטרה ודיווח כי הוא רואה אדם חשוד בחצר בית ברחוב פרוג. למקום הוזעקה ניידת סיור, ובמקביל הגיעו דיווחים נוספים שהזכירו פרטים שתואמים את החשוד. כשהניידת הגיעה, הבחין הצוות בבן־עמי יושב על ספסל. כשראה אותם ניסה להימלט, אבל נעצר בתוך שניות. על פי הדיווח, נראה המוסיקאי מבולבל ומוזנח לחלוטין, ובמצב זה הוא הועבר לחקירה במשטרת מרחב יפתח.

אתמול, לאחר מציאתו, הועבר בן־עמי לחקירה. על פי פרקליטו קובי בן שעיה, הוא במצב נפשי קשה, ובימים האחרונים כמעט לא אכל ושתה רק מים. עד כה עולה כי כנראה לא תיכנן את הרצח מראש. ככל הנראה, לאחר שבר־ציון באה לפגוש אותו החל ביניהם ויכוח, שבמהלכו הוא רצח אותה. במשטרה מעריכים כי בימים האחרונים זכה בן־עמי לסיוע, וכעת ינסו לאתר את אותו אדם. עו"ד בן שעיה הוסיף כי המוסיקאי עדיין לא מבין מה קרה בדירה, וכי הוא נראה מנותק לחלוטין. הבוקר הוא יבקש מביהמ"ש השלום בת"א לשלוח אותו להסתכלות פסיכיאטרית, מפני שלדבריו נטל בן־עמי כדורים פסיכיאטריים שונים, שהביאה לו המנוחה ללא מרשם רופא.

בר ציון בפוסט שפרסם בעלה בנפרד בעמוד הפייסבוק שלו, לפני מספר חודשים

רחובות: 12 נערים חשודים בקיום יחסי מין עם בת 14

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר