קרב משפטי: האם בנק ירדני ישלם על פיגועי חמאס?

האם "הבנק הערבי", שניהל את חשבונות חמאס, חולק באחריות ל־24 פיגועי טרור של הארגון בשנים 2004-2001?

איסמעיל הנייה // צילום: רויטרס // איסמעיל הנייה

בבית המשפט הפדרלי בברוקלין, ניו יורק יחל היום קרב משפטי שבסיומו יכריע חבר המושבעים האם "הבנק הערבי", שניהל את חשבונות חמאס, חולק באחריות ל־24 פיגועי טרור של הארגון בשנים 2004-2001. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לא פחות מ־297 אזרחים אמריקנים חתומים על התביעה הייצוגית. צוות התובעים, בהובלתו של עו"ד גארי אוסן, יקרא לבית המשפט לקבוע שהבנק הירדני שניהל את החשבונות של אחמד יאסין, איסמעיל הנייה, אוסמה חמדאן ושמונה בכירי חמאס נוספים הוא שאחראי לפעולות שמומנו מהכספים שהיו בחשבונות אלו. 

אוסן ינסה להוכיח כי הבנק סיפק ביודעין תמיכה חומרית לחמאס בכך שהחזיק באופן בלתי חוקי חשבונות בעבור הארגון. כן הוא ינסה להראות כי המוסד הפיננסי סיפק תמיכה חומרית לקבוצות טרוריסטיות, אשר באה לידי ביטוי בהעברות ישירות של מיליוני דולרים למשפחות של מחבלים מתאבדים ולתוכניות לעידוד ביצוע פיגועי התאבדות. 

מדובר בתביעה אזרחית בהיקף של מיליארדי דולרים, נגד אחד המוסדות הפיננסיים הגדולים במזה"ת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר