צילום: רויטרס
כ־20 אלף איש הפגינו אתמול בהייד פארק שבמרכז לונדון שבבריטניה בקריאה להפסיק את "התוקפנות הישראלית ברצועה" כדי להגיע לסיום הסכסוך ברצועת עזה. במהלך ההפגנה קראו המפגינים לממשל הבריטי לעצור את מכירת הנשק לישראל.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"אנו דורשים מהפרלמנט הבריטי להתכנס, ועל ראש הממשלה להסביר אילו צעדים יינקטו כדי לרסן את ישראל ומתוך מתן הגנה לאזרחי רצועת עזה", תבעו מארגני ההפגנה.
הפגנות קטנות יותר בהיקפן נרשמו בצרפת (בפאריס, מארסיי, ליון נאנט ועוד), בברלין, בקייפטאון ואף בבירת תימן צנעא בקריאה להפסקת "התוקפנות הישראלית" ולהסרת "המצור הבלתי חוקי מהרצועה". בתוך כך, ג'ורג' גאלאווי, חבר הפרלמנט הבריטי הידוע בהתבטאויותיו האנטי־ציוניות הקיצוניות אמר בסוף השבוע בישיבה של פעילי מפלגה בלידס: "הכרזנו על ברדפורד כאזור 'חופשי מישראלים'", וזאת כמענה על "ההתקפה על עזה". גאלאווי נחקר על ידי המשטרה בנושא.
דבריו של גאלאווי, הידוע בתמיכתו בחמאס, הופיעו בסרטון ביו־טיוב שבו התבטא בחריפות. "אנו לא מעוניינים באי אילו סחורות ישראליות, או שירותים או אנשי אקדמיה מישראל, ואפילו לא רוצה לראות תיירים מישראל שבאים לברדפור", הדגיש בדברים שצוטטו בעיתון ה"אינדיפנדנט".
המחלוקת סביב המלחמה בעזה מגיעה גם לאקדמיה האמריקנית: אוניברסיטת אילינוי חזרה בה מהצעת עבודה למרצה, לאחר שפירסם בחשבון הטוויטר שלו הודעות חריפות נגד ישראל.
לסטיבן סלייטה הוצעה תחילה עבודה כמרצה בתוכנית ללימודים אינדיאניים בקמפוס, והוא אף התפטר מתפקידו באוניברסיטת וירג'יניה טק. אלא שאז החלה המלחמה בעזה, וסלייטה, פרו־פלשתיני נלהב, החל לצייץ בחשבון הטוויטר האישי שלו שלל הודעות מתריסות נגד ישראל.
"בשלב הזה, אם נתניהו היה מופיע בטלוויזיה עם שרשרת עשויה משיניים של ילדים פלשתינים, האם זה יפתיע מישהו?", שאל באחד הציוצים. כאמור האוניברסיטה חוזרת בה מהצעת העבודה שקיבל.
* * *
פשע שנאה?
ארה"ב: רב נרצח בדרכו לבית הכנסת
רב אורתודוקסי נורה אמש למוות על ידי שני בני אדם במיאמי ביץ' שבפלורידה. הרב, יוסף רקסין בן ה־60, היה בדרכו לבית הכנסת, עת שני גברים ניגשו אליו וירו בו. הרב פונה במסוק לבית חולים - שם מת מפצעיו. מהרשויות נמסר כי טרם נקבע אם מדובר בפשע שנאה.
יוני הרשטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו