"עסקי תיירות המתבססים על תיירות נכנסת הם הנפגעים העיקריים ממבצע צוק איתן, ולכן הם יקבלו עדיפות במנגנון הזכאות המתגבש בצוות הבין־משרדי המשותף למשרד התיירות ולמשרד האוצר. למרכיב המע"מ יהיה חלק חשוב במנגנון הפיצוי", כך אמר אמש מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הצוות צפוי להמליץ עוד השבוע על פיצוי עסקי התיירות על הירידה בהכנסות בחודש יולי, חודש המבצע, וגם על הירידה הצפויה באוגוסט, בספטמבר ובאוקטובר, שבמהלכו יחולו חגי תשרי.
בענף התיירות מעריכים כי ההשפעה על הענף צפויה להימשך חודשים ארוכים, כמו אחרי מבצע עופרת יצוקה, אפילו עד פסח 2015. לפי ההערכות, היקף הפגיעה בעסקי התיירות יגיע לכ־2 מיליארד שקלים. הזכאות לפיצוי לא תוגבל לקו 40 ק"מ מהרצועה, למעט עסקים באילת ובים המלח, שהפגיעה בהם היתה קטנה יחסית. הצוות הבין־משרדי יתעדף פיצוי עסקים קטנים בתחילת דרכם, שלא החזירו עדיין את ההשקעה בהקמת העסק.
נבחנת האפשרות להקל על חברות התעופה הישראליות בנושא אגרות הנחיתה בנתב"ג. לבקשת שר התיירות ד"ר עוזי לנדאו, הוועדה תבדוק גם את האפשרות לפצות את החברות הזרות, שהמשיכו לטוס בתקופת המבצע, בגלל הארכת מסלולי הטיסה ושימוש במסלול המראה קצר לכיוון מזרח שחייב חלק מהחברות לבצע נחיתות ביניים לתדלוק. המנכ"ל הלוי אמר כי הוא מקווה שקווי התעופה לישראל יחזרו לרווחיות במהרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו