שר האוצר יאיר לפיד התייחס אתמול במסיבת עיתונאים להשלכות מבצע צוק איתן על הכלכלה הישראלית ולדרישות התקציביות של מערכת הביטחון בעקבות המבצע. לפיד שב והבטיח: "לא יועלו מסים בעקבות מבצע צוק איתן. אני מדגיש, לא יועלו מסים".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לפיד הסביר כי עלויות המבצע הן "אחוז זניח מהתוצר. למדינה יש הוצאות בלתי צפויות שנובעות מאירועים ביטחוניים, והן נלקחות מראש בחשבון. המשק זקוק עכשיו למנועי צמיחה, לא למשקולות על רגלי האזרחים, ואין שום סיבה להעלאת מסים בעת הזו", אמר.
מסיבת העיתונאים כונסה יממה לאחר שמערכת הביטחון העריכה את עלויות הלחימה ב־6-5 מיליארד שקלים. "אנו מעריכים שנוכל להכיל את עלויות המבצע בתקציב של 2014. לא נחסוך מהביטחון, יש לביטחון דרישות לגיטימיות אבל לא מנהלים תקציב לפי מצב רוח", אמר לפיד.
לפיד הוסיף: "כבר העברנו 600 מיליון שקלים כמקדמה, לא נחסוך שקל מהביטחון. המטרה שלנו היא לא להקשות אלא להקל. יצוין כי לפני צוק איתן קיבלה מערכת הביטחון תוספת של מיליארד שקלים. באוצר מדברים על עלויות לחימה נמוכות יותר, של 4-3 מיליארד שקלים".
לפיד קרא לישראלים לצאת לחופשה בישראל: "יש לנו ארץ יפהפייה עם שירותי תיירות נהדרים. במקום שהכסף ילך לטורקיה, שילך לסייע לעסקים ישראליים. זה לא נכון שזה עולה פי ארבעה, אבל לציונות יש מחיר. לבלות בישראל ולסייע לעסקים שקשה להם - יש לזה ערך".
לפיד העריך את היקף הפיצוי הכלכלי העקיף לדרום ב־750 מיליון עד מיליארד שקלים פחות מהצפוי. כ־14 אלף עסקים צפויים להגיש תביעות לפיצוי בגין נזקים כלכליים.
מנכ"לית משרד האוצר יעל אנדורן ומנהל רשות המסים משה אשר פירטו את הצעדים שננקטו עד כה במטרה לסייע בשיקום העסקים בדרום. אשר העריך את הנזקים הישירים ב־50 מיליון שקלים. שר האוצר הורה לרשות המסים לקבל טופסי התביעה כבר מיום ראשון הקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו