כאשר מחלקת המדינה האמריקנית גינתה את התקפתה של ישראל את בית הספר של אונר"א בעזה ביום ראשון, ואמרה כי היא "מזועזעת" מהמעשה ה"מחפיר" הזה, היא בעצם נתנה ביטוי מלא לכעס שנבנה כבר מספר שבועות אצל האמריקנים נגד ממשלת ישראל. כך נכתב היום בניו יורק טיימס.
הניו יורק טיימס מכנה את התייחסות הדיפלומטים האמריקנים כ"שפה בוטה, חסרת רחמים, החושפת מציאות מתסכלת עבור ממשל אובאמה: ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, דחתה במידה רבה את המאמצים הדיפלומטיים של ארצות הברית להפסקת האלימות בעזה, שהותירו בכירים אמריקניים זועמים בעקבות מה שהם מחשיבים חוסר כבוד.
גם לאחר שישראל הסכימה להפסקת אש חדשה עם חמאס, המעוררת תקווה לסיום המבצע בן ארבעת השבועות, יחסיה עם ארצות הברית כבר חבולים על ידי התקריות החוזרות ונשנות, מהביקורת הישראלית נגד שר החוץ ג'ון קרי וניסיונותיו לתווך בין הצדדים, ועד פנייתו של נתניהו לשגריר האמריקני בישראל.
המחלוקת בין ארה"ב וישראל: מריבה משפחתית
"זוהי התקופה הממושכת ביותר של אנטגוניזם במערכת היחסים", אמר דניאל ג קרצר, לשעבר שגריר ארצות הברית בישראל, שמלמד כעת באוניברסיטת פרינסטון. "אני לא יודע איך מערכת היחסים יכולה לתקן את עצמה, כל עוד מכהנים הנשיא הנוכחי וראש הממשלה הישראלי הנוכחי".
למרות הזעם האמריקני על פגיעה באזרחים פלשתינים, ארצות הברית עדיין מגבה את זכותה של ישראל להגן על עצמה, ושותפה לטענה שחמאס הוא ארגון טרור. כך, מכנה הניו יורק טיימס את המחלוקת בין ארצות הברית לישראל יותר כמריבה משפחתית.
נראה שהבית הלבן נחוש להרגיע את ההתפרצות האחרונה של המתחים בין המדינות. "טבע מערכת היחסים שלנו הוא חזק ובלתי ניתן לשינוי", אמר מזכיר העיתונות, ג'וש ארנסט, לעיתונאים ביום שני, והתייחס להערות של נתניהו מסוף השבוע, שהתייחס לארצות הברית ואמר: "אני חושב שארצות הברית נהדרת".
שתי ההצהרות הן חלק מדפוס חוזר של הממשל: התפרצות זועמת, ואחריה מילות הרגעה וההכרה ששום דבר לא הולך להשתנות במערכת היחסים בין ארצות הברית ובת הברית הקרובה אליה ביותר במזרח התיכון. אבל לפי הניו יורק טיימס, המצב הפעם קצת שונה: "יש לך רקע של מערכת יחסים מאוד חריפה בין הנשיא אובאמה לראש ממשלת ישראל", אמר רוברט מ. דנין, מומחה למזרח התיכון במועצה ליחסי חוץ.