דווקא עכשיו, כשהתיירים ממעטים להגיע, אנחנו יכולים לתפוס את מקומם במלונות, במסעדות, באתרי התיירות ובמקומות הבילוי.
מאז שפחתה השאיבה מהכנרת היא ממשיכה להתמלא, וסביבה עשרות אטרקציות. החופים הרבים שודרגו, עם דגש על הטבילה באגם, עם אפשרות ליהנות משיט בכנרת וממגוון פעילויות ספורט ימי. כמו כן, נפתחו מרכז חתירה ועולם המים הכולל שפע פעילויות ימיות לכל הגילים. בטבריה פועלים כ־30 בתי מלון, החל ממלונות מפוארים ועד פנסיונים ואכסניות המתאימים לכל כיס. רובם סמוכים לקו החוף. מי שרוצה ממש על החוף יכול לנצל את אחד מאתרי הקמפינג שמסביב לאגם. בעיר עצמה מדשאות רחבות ידיים, פארק מים לכל המשפחה, מסעדות ובארים רבים. אם אתם מחפשים את הצד ההיסטורי של העיר, כדאי לבחור את אזור העיר העתיקה, הסמוך לאגם ולמרינה. מהמרינה ניתן לצאת לשיט באחת הספינות, ומומלץ לצאת לשיט דווקא בשעת השקיעה או בשעות הערב הנעימות. בצמוד למרינה משתרעת טיילת רומנטית ובה שפע של בתי קפה ומסעדות המתמחות בדגים ממימי האגם המתוקים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מהעיר העתיקה והטיילת עולה המדרחוב הראשי אל מרכז העיר. זהו מרכז מסחרי שוקק עם מגוון רחב של מסעדות, בתי קפה ופאבים גדושים, גלידריות וחנויות מזכרות. מעברו השני של המדרחוב נמצא שוק הדגים המפורסם של העיר. בכל בוקר יוצאות עשרות סירות אל הכנרת וחוזרות מלאות בדגה טרייה הנמכרת בשוק המקומי.
מבחינת חשיבות ליהדות, בטבריה נמצאים קברי הרמב"ם, רבי יוחנן בן זכאי, רבי מאיר בעל הנס וקברים נוספים של אישים בעלי חשיבות יהודית היסטורית. בפארק הארכיאולוגי אפשר למצוא שרידי בית כנסת מהתקופה הביזנטית המאוחרת, תחילת האיסלאם הקדום, שחזור של פסיפס (הפסיפס המקורי מוצג במוזיאון הארץ שבתל אביב) עם המוטיבים היהודיים כגון ארבעת המינים, וכן סרקופגים, שערי בזלת שסגרו מערות קבורה ועוד. במרכז הפארק מבנה צלבני ממלוכי שהיה חלק מבניינה של העיר הצלבנית.
החומות הדרומיות של העיר טבריה נבנו במאה ה־18 על ידי השליט הבדואי של הגליל דאז השייח' דאהר אל־עומר. חומה זו נהרסה ברעידת האדמה שפקדה את האזור ב־1837 ושוחזרה בחלקה. בקצה הדרומי של טיילת אלון נמצאת הכנסייה היוונית־אורתודוקסית וייחודה, המגדל הנטוי שמהווה חלק מהחומה המקיפה את הכנסייה. הכנסייה נבנתה בסוף המאה ה־19. על פי המסורת היהודית, מתחת למתחם הכנסייה נמצאים שרידי בית כנסת כיפות השל"ה שנבנה על ידי רבי ישעיהו הלוי איש הורביץ הקבור במתחם הרמב"ם.

על חומותייך. מגדל דוד בירושלים. צילום: יח"צ
רחוב הירקון נקרא בפי הטבריינים ואנשי הסביבה רחוב הדגים. לכאן מגיעים לקראת סוף שבוע לרכוש דגים טריים מהכנרת, ולצד חנויות הדגים, נמצא מגוון נוסף של בעלי עסקים, מעדניות, חנויות תבלינים, בתי קפה ועוד. בימי שישי וחול המועד מתקיימים בו ירידי אמנות.
בחצר היהודים נמצאים בתי הכנסת. חלקם פעילים דוגמת בית הכנסת "עץ החיים" שהוקם ב־1743 על ידי רבי חיים אבולעפיה, מחדש היישוב היהודי בטבריה, בית הכנסת של חסידי "קרלין" ובית הכנסת "סניור", שהוקם ב־1837 בידי הרב שמואל הכהן, הרב הראשי של טבריה שבשל הכבוד שרחשו לו אנשי הקהילה כינו אותו "הסניור".
כדאי לפקוד את מוזיאון הפסלים הפתוח, הנמצא בין המלון הסקוטי לשפת האגם. עם האמנים המציגים נמנים אילנה גור ועמוס ישכיל, שניהם ילידי העיר.
מוזאיקה בקיבוץ אילון
מפעל הפסיפס "מוזאיקה אילון" שבקיבוץ אילון, מציע סיור מרתק אל חדרי הייצור והתצוגה של הפסיפסים המרהיבים. הסיור במפעל לוקח את המבקרים למסע אל חדרי "מוזאיקה אילון" ואל תהליך יצירת הפסיפס האמנותי. בסיור יפגשו המבקרים את עובדי המפעל, אנשי הניסור ושבירת האבנים, אשר בעבודה ידנית מדויקת הופכים אותן לעשרות אלפי אבני פסיפס. עוד בסיור - מפגש עם האמניות היושבות מול הלוחות הגדולים ומדביקות אבן אחר אבן בסבלנות ובדייקנות לכדי עבודות פסיפס אמנותי מרהיבות ביופיין. עוד במקום חנות עבודות מוזאיקה (תמונות, אריחים אביזרים ועוד). פתוח בימים א'-ה' בשעות 15:00-09:00, ובשישי 13:00-08:30. מחיר: 10 שקלים לאדם. לפרטים: www.ozrothagalil.org.il.
קיץ במגדל דוד
חפיר המצודה העתיקה במוזיאון מגדל דוד היה מכוסה במשך עשרות שנים. כשהוחלט לנקותו, התגלו בו שפע של חפצים מתקופות שונות בחיי העיר העתיקה והתגליות המפתיעות מכולן היו בריכות טבילה, ככל הנראה מתקופת הורדוס, ועדויות לקיומו של מקווה. בסיום עבודה בת שנתיים גאה מוזיאון מגדל דוד לפתוח את שערי החפיר ולחשוף עוד פינת חמד היסטורית הנמצאת בין חומותיו. בחפיר יתקיימו סדנאות ברוח התערוכה "ירושלים: גיליון רפואי". אפשר לרקוח שיקויים, להכין סבונים בעזרת צמחי תבלין, לצבוע כדים ועוד. חלק מהסדנאות בתשלום של 10-20 שקלים לסדנה (ילדים: עד גיל 18). חוברת הפעילות העצמית בתערוכה וברחבי המצודה מוצעת לאורך כל הקיץ וכלולה במחיר הכניסה למוזיאון. פתוח: א'-ה' 18:00-09:00, שישי 14:00-09:00, שבת 17:00-09:00. פרטים על הפעילויות באתר: www.towerofdavid.org.il ובדף הפייסבוק.
בציר בכרם יפתחאל
יקב יפתחאל ביישוב אלון הגליל מארח את פסטיבל היין והבציר, המותאם לכל המשפחה ולכל הגילים - "בוצרים ונהנים 2014". במסגרת הפסטיבל יוכלו הילדים לקחת חלק פעיל בבציר ענבי יין בכרם הסמוך ליקב, ובקבוצות קטנות ובהדרכה כמובן של בני משפחת אופיר, בעלי היקב, המשתתפים יפרידו את הענבים מהשזירות, ימעכו אותם, יסחטו ויסננו במכונות שנבנו במיוחד להפעלה על ידי ילדים. בסוף התהליך, כל ילד יקבל בקבוק אישי של תירוש, פקוק בשעם כמובן. את הבקבוק הוא מוזמן לעטר בתחנת היצירה והאמנות בתגית אישית. מרכז המבקרים ממוקם בבקתה קסומה בלב המשק, ובו מוקרן סרט המסביר על תהליך ייצור היין. כל הפעילות היא בהדרכה צמודה. פתוח בימים א'-ה' בשעות 12:30-09:00, ו־19:30-16:00, שישי־שבת: 14:00-09:00. מחיר: 35 שקלים למשתתף, 25 שקלים למלווה. לפרטים: www.yfw.co.il.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו