מטוס MD83 דו־מנועי שנחכר ע"י חברת התעופה של אלג'יריה, אייר אלג'יר התרסק אתמול במאלי שבמערב אפריקה. הקשר עם טיסה AH5017 התנתק בערך 50 דקות לאחר שהמריאה מנמל התעופה וואגאדוגו בבורקינה־פאסו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
חברת התעופה הספרדית, Swiftair, מסרה כי הטייס התקשר לבקרי הטיסה של ניז'ר וביקש לשנות מסלול בגלל סופה חזקה, וזאת על מנת למנוע התנגשות עם מטוס אחר שטס באזור. לדברי ראש ממשלת אלג'יריה, עבד אל־מאלכ צלאל, המטוס נעלם ממסכי הרדאר והקשר איתו נותק לאחר שינוי הנתיב, כ־500 קילומטרים מדרום לגבול עם אלג'יריה, וההערכה הראשונית היתה כי התרסק באזור לא מיושב במדבר שבו מתנהלים קרבות בין קבוצות חמושים.
על המטוס היו 110 נוסעים ושישה אנשי צוות ספרדים, מהם 50 אזרחי צרפת, 24 מבורקינה־פאסו, שמונה לבנונים, שישה אלג'ירים, חמישה קנדים, ארבעה גרמנים, וגם נוסעים מלוקסמבורג, ממאלי, מקמרון, מבלגיה, מאוקראינה, מרומניה ומשווייץ. שמועות על הימצאותה במטוס של מריאלה קסטרו, בתו של נשיא קובה ראול קסטרו, הופרכו לאחר שקסטרו עצמה אמרה לטלוויזיה של ונצואלה: "אני חיה ובועטת".
ג'רארד ארנאו, טייס של אייר פראנס, סיפר לטלוויזיה הצרפתית: "זה מטוס ישן, כנראה שהוא יוצר בשנות ה־90, אבל לי אישית אין שום בעיה איתו. זה כלי טיס טוב".
בשעות הערב התגלו שרידי המטוס סמוך לעיירה טילמסי שבאזור גאו במאלי, והחלה חקירה כוללת בנושא. נכון למועד סגירת העיתון עדיין לא נמצאו ניצולים בהתרסקות.
נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הודיע כי כרגע נבדקים כל כיווני החקירה האפשריים, והיום הוא יכנס ישיבת חירום בארמון האליזה בפאריס.
עיתון "המירור" הבריטי פירסם אתמול כי המטוס הספציפי שהתרסק שימש בעבר המטוס הפרטי של קבוצת הכדורגל הספרדית ריאל מדריד, שאיתו היא נסעה למשחקי חוץ.
זה מטוס הנוסעים השלישי שמתרסק בתוך שבוע, אחרי שביום חמישי שעבר הופל באוקראינה מטוס של חברת מלזיה איירליינס ו־298 נוסעיו נהרגו.
שלשום התרסק מטוס של חברת טראנס־אסיה הטיוואנית עם 54 נוסעים וארבעה אנשי צוות, תוך כדי ניסיון נחיתה במזג אוויר סוער על אחד האיים הקטנים בטייוואן. 48 מהנוסעים נהרגו ו־6 נפצעו.
בסך הכל בשבוע הקטלני הזה של עולם התעופה נהרגו כ־450 בני אדם.
הטיסה יצאה מעיר הבירה טייפה לאי פנגו, במחצית הדרך בין טייוואן לסין. לאחר ניסיון נחיתה שלא צלח ניסה הטייס לנחות שוב, ואז התרסק על המסלול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו