בימים של לחימה, שבהם ניתן לראות גופים רבים במשק מתגייסים לטובת הכלל, היה אפשר לצפות שגם חברת התעופה המובילה בישראל, אל על, תשתתף במאמץ להשיב ארצה את הישראלים שנתקעו בחו"ל בעקבות החלטת החברות הזרות להשעות את הטיסות לישראל. אבל בחברה, שסיסמתה היא "הכי בבית בעולם", עושים שימוש ציני במצב, והחליטו לשמור על רמת מחירים גבוהה לישראלים שאין להם דרך אחרת לחזור הביתה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בועז גבעון מקיבוץ גבעת חיים, שנמצא כעת בניו ג'רזי עם אשתו ובתם התינוקת, נתקל במחירים מפלצתיים כשביקש לרכוש כרטיסי טיסה דרך אל על. "היינו אמורים לשוב שלשום לישראל בחברת יונייטד, ובאל על אמרו לנו שכרטיס לכיוון אחד למבוגר יעלה לנו 1,800 דולר וכרטיס הלך וחזור למבוגר 2,500 דולר. אלה מחירים בלתי סבירים בעליל. הם מציגים את עצמם כחברה של עם ישראל, אבל מנצלים את הסיטואציה ומבקשים מחירים מופקעים".
לדברי בועז, הוא שאל את נציגי אל על אם הם מבינים שהמשמעות היא שאנשים לא יחזרו הביתה, והם ענו כי לא קיבלו הנחיה לעזור. "בינתיים אנחנו נשארים בארה"ב בגלל המחיר. כל עסק בישראל חושב איך הוא יכול לתרום לחיילים, ודווקא הם חושבים איך לקפוץ על ההזדמנות".
מנכ"ל המועצה לצרכנות, עו"ד אהוד פלג, מתח ביקורת חריפה על החברה: "משנוצר עודף פתאומי ובלתי צפוי בביקוש, הופכת אל על למעשה למעין מונופול לשעה. חוסר ההתחשבות בנוסעים שנקלעו למצוקה במצב זה, וניצול המצב למכירת המושבים במחירים הגבוהים שיועדו להם, הם מעשה בלתי הוגן שלה, העולה לכדי ניצול ציני של המצב".
בתגובה לטענות אמר מנכ"ל אל על, דוד מימון: "מחירי הכרטיסים נקבעו מבעוד מועד, בהתאם לעונת השיא של התיירות הישראלית בחופשת הקיץ, ולא שונו עקב ביטולי הטיסות של החברות הזרות. אלה הכרטיסים האחרונים במחירי שיא העונה, ובדרך כלל המחירים עולים ככל שהמטוס מתמלא. אל על פועלת ללא הפסקה ותמשיך לפעול כמיטב יכולתה למען הנוסעים הישראלים בישראל ובחו"ל".