מלחמה וחיות אחרות

איך מרגיעים את חיות המחמד בעת אזעקה ומה כדאי לקחת עמנו למרחב המוגן?

כלבים וחתולים במלחמה // צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // מומלץ להרגיע אך לא להפריז בפינוקים

המצב הביטחוני הרגיש משפיע לא רק עלינו, אלא גם על חיות המחמד שלנו. האזעקות, ה"בומים" כתוצאה מהיירוט או הנפילות, נשמעים חזק מאוד באזני הכלבים והחתולים, והם עלולים להילחץ ולעיתים אף לנסות לברוח.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אספנו עבורכם כמה טיפים חשובים כדי לשמור על חיות המחמד בזמן האזעקות:

1. בדיוק כמו עם ילדים אסור לשדר לחץ. חיות המחמד קולטות כשבני הבית לחוצים, ונכנסות גם הן ללחץ. כדאי להישאר רגועים ולהתנהג כרגיל. אם לחיית המחמד שלכם יש נטייה לבהלת יתר – מומלץ להיוועץ בווטרינר המטפל לגבי תרופות מתאימות.

2. לא מומלץ לתת יחס מיוחד לכלב ולהרגיעו בליטופים או באמצעות חטיף. התנהגות כזו משדרת לו שמשהו לא בסדר ומכניסה אותו לחרדה. בנוסף, יחס כזה עלול להביא את הכלב להתנהגות חרדתית בכל פעם שישמע אזעקה - כדי לזכות בחטיף.

3. אם הכלב אינו מגיב באופן מיוחד לצליל האזעקה, המשיכו בשגרה ואל תגיבו גם אתם. אם הכלב שלכם כן נכנס לחרדה מהרעש, נסו להסיח את דעתו באמצעות אימון על פקודות, כגון "שב" או "תן יד" ולוו את האימון בצ'ופרים. אפשרות אחרת היא פשוט לשחק איתו במשחק שהוא אוהב. 

4. כשאתם רצים למקלט או למרחב מוגן אחר אל תשכחו לקחת את הכלב עם רצועה ולהביא לו גם צעצוע לעיסה. אם מתאפשר מבחינת הזמנים – קחו גם את החתולים בכלוב נשיאה.

5. מומלץ להכין מראש במקלט קערת מים, אוכל יבש, עיתונים ישנים ושקיות אשפה לפינוי צרכים, תרופות שחיית המחמד מטופלת בהן דרך קבע, כלוב נשיאה לחתול או לכלב שעליו רשומים שם משפחה ושם פרטי של בעל הכלב/החתול; כתובת מלאה; שם חיית המחמד; שנת לידתו חיית המחמד; כל מספרי הטלפון של הבעלים ובני המשפחה; שם הווטרינר המטפל ומספרי הטלפון שבהם ניתן להשיגו; מספר שבב.

הטיפים באדיבות משרד החקלאות עמותת אס.או. אס חיות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר