F-35 // צילום: לוקהיד מרטין // F-35

מנכ"ל אלביט מערכות: "לאלביט צבר הזמנות של 6 מיליארד דולר"

סגן נשיא לוקהיד מרטין: "מחיר החמקן יירד לרמה של מחירו של F-16" • ה-F-35 שוחרר מקרקוע, יטוס בתערוכה בסוף השבוע

"לאלביט מערכות יש צבר הזמנות של 6 מיליארד דולר," כך אמר היום מנכ"ל אלביט מערכות בצלאל (בוצי) מכליס, ל"ישראל היום" בביתן החברה בתערוכה האווירית בפארנבורו. "השוק העיקרי שלנו נמצא בארה"ב, וכשליש מפעילות החברה נובעת מהשוק הזה. לאחרונה זכתה החברה בשני חוזי ענק בדרום אמריקה, ונבחרה על ידי שוויץ לספק לה מל"טים מדגם הרמס 900".

אלביט מציגה בתערוכה, לראשונה מחוץ לישראל, את המאמן המקושר שלה, המאפשר ל-6-8 טייסים להתאמן יחד, במבנה, ומדמה גיחה מבצעית לכל פרטיה. חיל האוויר משתמש במאמן מסוג זה, המצוי בבסיס חיל האוויר בחצור, לצורך אימון טקטי של טייסי F-15 ו-F-16, אולם, זו הפעם הראשונה שהוא מוצג בחו"ל.        

מכליס אמר עוד, כי הנתח האזרחי בפעילות החברה נמצא בעלייה, ואכן, החברה מציגה מערכת יחידה במינה לשוק האזרחי לנחיתה בתנאי אל-ראות – אפלה מוחלטת, שלג מסנוור, ערפל ומיועדת בעיקר למטוסים בינוניים וקטנים. המערכת מורכבת על משקף – שכבר כונה "גוגל גלאס של הטייסים", והיא שילוב של תמונה חיצונית מחיישני וידאו או חיישנים אלקטרו אופטיים עם תצוגה עילית. עד כה נהנו רק מטוסים גדולים ומטוסי קרב ממערכות מסוג זה, ואלביט מנגישה טכנולוגיה מתקדמת מאוד גם לכלי טיס קטנים יותר. 

מנכ"ל אלביט מערכות בצלאל (בוצי) מכליס

החברה זכתה בחוזה מטעם לוקהיד מרטין ומייצרת את הקסדות הייחודיות של החמקן, ה-F-35, לא רק למטוסים שיגיעו לישראל, אלא לכל המטוסים מסוג זה בעולם (מדובר על כ-3,000 מטוסים סך הכל). בכירים בתעשיית האירוספייס העריכו היום, כי ישראל קרובה מאוד לחתימה על רכישת טייסת נוספת, שנייה, של מטוסי חמקן. במסמך הכוונות עליו חתומה ישראל מצוינים 75 מטוסים מדגם זה שהיא אמורה לרכוש. עד כה נרכשו 19 חמקנים, שיסופקו החל מעוד כשנתיים. הבכירים אמרו עוד, כי ייתכן שהטייסת השלישית שתרכוש ישראל תהיה מדגם B, הדגם המיועד למארינס, וממריא ונוחת אנכית. 

עוד נמסר, כי משרד ההגנה האמריקני הסיר את הוראת הקרקוע מהחמקן, והוא עושה את דרכו לכאן, ואף יופיע בתערוכה בסוף השבוע. 

פטריק דיואר, סגן נשיא בלוקהיד מרטין אמר ל"ישראל היום", כי ה-F-35 עומד בלוח הזמנים המעודכן, שנקבע לו לפני 4 שנים. "נמסרו כבר 100 מטוסים, שבמצטבר כבר צברו 17,000 שעות טיסה", אמר דיואר. לשאלה מדוע מחירו של פרויקט החמקן הוא הגבוה בתולדות משרד ההגנה האמריקני, ענה כי "לוקהיד מרטין, יחד עם שותפותיה נורת'רופ גרמאן ו-BEA השקיעו 170 מיליון דולר מהונן העצמי בתוכנית, שמטרתה להוזיל את מחיר המטוס. בתום הפרוייקט, בשנת 2019, יעלה F-35 פחות מ-80 מיליון דולר – מחירו של F-16 כיום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו