לראשונה: יירוט מעל דימונה

מבצע צוק איתן: היום השני • ראש הממשלה הצהיר: "החלטנו להרחיב את המתקפות נגד חמאס. הצבא שלנו חזק" • עדכונים שוטפים - דקה אחר דקה

צילום: רויטרס // מקלט באשקלון ,
צילום: רויטרס // מקלט באשקלון

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      מגישה: דניאל רוט, צילום: קובי מאירי, איפור: אומאי שיטרית

      טווח הירי גדל: במהלך הירי לאזור זכרון יעקב בשעות הצהריים, קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצויות ביטחוניות בפיקוד הדרום בבאר שבע, בנוגע להמשך מבצע "צוק איתן". בהתייעצויות השתתפו שר הביטחון משה יעלון, הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ ומפקד פיקוד הדרום אלוף סמי תורג'מן. בסיום ביקורו  אמר רה"מ: "החלטנו להגביר עוד יותר את התקיפות על חמאס וארגוני הטרור בעזה. צה"ל ערוך לכל האפשרויות. חמאס ישלם מחיר כבד על הירי לעבר אזרחי ישראל. ביטחון אזרחי ישראל קודם לכל. הצבא שלנו חזק".

      רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

      סמוך לשעה 14:30 שיגר חמאס שתי רקטות ארוכות טווח, שהתפוצצו במועצה האזורית חוף הכרמל ובצפון השרון. אדם אחד נפגע כתוצאה מהתפוצצות הרקטה, מצבו מוגדר קל. מוקדם יותר ירו המחבלים מעזה מטח כבד לעבר יישובי הדרום. מערכת כיפת ברזל יירטה רקטה אחת בשמי קריית גת.

      מצה"ל נמסר כי החל משעות הבוקר תקפו כוחותינו 130 יעדי טרור. בין היעדים שהותקפו מהבוקר: 31 מנהרות טרור, 60 משגרים מוטמנים, מוקדי פעילות טרור ואתר לאחסון אמצעי לחימה. כמו כן, תקף צה"ל את בתיהם של 11 פעילים בכירים בחמאס.

      עדכוני "צוק איתן": דקה אחר דקה

      23:02 אזעקה באשקלון

      21:58 ניסיון חדירה לקיבוץ זיקים - 2 צוללנים חמושים ניסו לחדור לישראל דרך הים

      21:33 במהלך השעה האחרונה התקיף צה"ל כ-80 משגרים ובורות שיגור

      19:59 אזעקה בחוף אשקלון

      19:48 אזעקה בדימונה ובירוחם, שתי רקטות יורטו

      19:28 פגיעה בחוליית משגרים ברצועת עזה

      19:11 צבע אדום באשקלון, רקטה יורטה

      19:01 פגיעה ישירה בבית בשער הנגב, אין נפגעים

      17:07 אזעקה בחולון ובת ים

      16:13: אזעקה נשמעה באופקים ובמועצה האזורית מרחבים

      16:00 שגרירות ארה"ב בתל אביב נסגרה לפעילות. העובדים הונחו להישאר בבתיהם

      15:55: ראש הממשלה נתניהו בתום הערכת מצב: "החלטנו להרחיב את המתקפות נגד החמאס"

      15:15: בית החולים קפלן החל להעביר חולים ממספר מחלקות למבנים ממוגנים. מחלקת הדיאליזה הועתקה לבית חולים "השרון"

      14:47: החמאס לקח אחריות על הירי לזכרון יעקב ולמועצה האזורית חוף הכרמל

      14:32: עד לשעה זו יירטה מערכת כיפת ברזל 16 טילים ורקטות. משעות הבוקר תקף צה"ל 129 יעדים

      14:28: אדם נפצע קל כתוצאה משיגור הרקטות לזכרון יעקב

      14:25: אזעקה נשמעה בזכרון יעקב ובחוף הבונים

      13:58: מערכת "כיפת ברזל" יירטה רקטה באזור קריית גת

      13:53: בשעה האחרונה: מטח רקטות מרצועת עזה לכיוון: קריית גת, המועצה האזורית חוף אשקלון, המועצה האזורית שפיר וחבל לכיש

      13:30: משרד החינוך הודיע כי מועד ב' בבחינת הבגרות במתמטיקה שאמורה להתקיים מחר ביישובים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, תתקיים רק במוסדות ממוגנים. בשאר האזורים תתקיים הבחינה על פי הנחיות פיקוד העורף

      12:36: שר הביטחון משה (בוגי) יעלון אמר בתום הערכת מצב: "מבחינתנו מדובר במערכה לא קצרה. עלינו להמשיך לשמור על אורך רוח וסבלנות. נמשיך להכות בחמאס ובארגוני הטרור האחרים ברצועה מכות קשות מהאוויר, מהים ומהיבשה".

       

      לפני הצהריים קיים שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הערכת מצב עם קצינים בכירים בצה"ל. בסופה, שלח מסר חד וברור לחמאס ולשאר ארגוני הטרור הפועלים ברצועת עזה. 

      "המערכה נגד חמאס תלך ותתרחב בימים הקרובים, והמחיר שישלם יהיה גבוה מאוד. אנחנו משמידים אמצעי לחימה ותשתיות טרור. מבחינתנו מדובר במערכה לא קצרה. עלינו להמשיך לשמור על אורך רוח וסבלנות. נמשיך להכות בחמאס ובארגוני הטרור האחרים ברצועה מכות קשות מהאוויר, מהים ומהיבשה כדי להבטיח ביטחון לאזרחי ישראל". 

      בצה"ל ממשיכים בהיערכות לקראת הרחבת מבצע "צוק איתן". קצין בכיר סיפר ל"ישראל היום", כי לחמאס עדיין ישנן מאות רקטות לטווחים ארוכים – וחיל האוויר ממשיך בניסיונות להשמיד אותן. "חלקן אף נמצאות במקומות שאי אפשר לתקוף", הוסיף הקצין.

      "מאז יום שני בערב הומטרו על עזה 400 טון חימוש. הפגיעה בבתים מאוד כואבת להם", אמר גורם צבאי, "יש לזה אפקט גדול ממה שאנחנו נוטים להעריך כי ההרס בעזה הולך ומצטבר". לגבי המשך המבצע הצהיר הגורם כי "צוק איתן" לא יהיה מבצע של "זבנג וגמרנו". "האירוע לא יסתיים צבאית, אלא במהלך משולב צבאי ומדיני".

      בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, שלומי דיאז, יעל ברנובסקי, מיטל יסעור בית-אור, שלמה צזנה ונצחיה יעקב

      כולם עם הדרום: מגוון הטבות לתושבים

      *   *   *

      פיקוד העורף חוזר ומבקש מהציבור להישמע להנחיותיו, ומדגיש כי ההנחיות הוכחו כמצילות חיים, ועל כן יש לפעול על פיהן בכל זמן. 

      פיקוד העורף מדגיש כי אין שינוי בהנחיות ההתגוננות לציבור או במתן ההתרעה לציבור בעקבות פעילות מערכת כיפת ברזל, וזאת משום שהמערכת אינה נותנת מענה הגנתי מלא לירי, לפיכך יש להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהקפיד על זמן ההמתנה במרחב המוגן מרגע השמע האזעקה או קול נפץ. 

      פיקוד העורף הנחה את הרשויות המקומיות במרחבים: עוטף עזה, אשקלון, אשדוד, באר שבע, מנשה, עמק חפר, שרון, דן, שפלה, בית שמש, ירושלים לפתוח את המקלטים הציבוריים. 

      הנחיות פיקוד העורף:

      • בהישמע אזעקה או קול נפץ יש להיכנס למרחב המוגן על פי פרק הזמן העומד לרשותנו.  

      • יש להמתין דקה אחת, ורק אז לצאת ממיגון. 

      • אסור בשום אופן להתקהל באירוע פגיעה – התקהלות מסכנת את התושבים עקב האפשרות לרסס ולנפלים כתוצאה ממערכת יירוט הטילים, וכן מחשש למטח נוסף. 

      • יש להקפיד לסגור את דלת וחלון הממ"ד או את דלת וחלון החדר המוגן לאחר הכניסה אליו. 

      • המרחב המוגן שבחרתם בהתאם להנחיות, מקטין משמעותית את הסיכוי להיפגע מרקטות ומרסיסים. 

      להנחיות המלאות של פיקוד העורף

       

       

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר