פישר // צילום: משה שי // פישר

העיתונאי שרצה עו"ד

פישר התחיל את דרכו בעולם העיתונות, אבל רצה "הרבה כסף" • הוא מינף את החשיפה התקשורתית שלו - והפך לפרקליט צמרת

צילום: Newsenders, משה בן שמחון

קשה להצביע על עורך דין אחד בישראל שזכה לחשיפה מאסיבית כל כך באמצעי התקשורת, בייחוד בטלוויזיה, כמו עו"ד רונאל פישר (47), שקיבל את רישיון עריכת הדין שלו רק לפני 12 שנה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הסיבה לחשיפה הגבוהה של פישר נעוצה בעובדה כי עוד בטרם החל ללמוד משפטים שימש עיתונאי־תחקירן בעיתון "חדשות" ואחר כך בעיתון "מעריב". 

במהלך הקריירה הביא פישר לכמה הישגים חשובים, ובהם ראוי לציין את פרשת הסיליקון בחלב, שהתפתחה לתביעה ייצוגית נגד תנובה, את פרשת השמדת מנות הדם של עולי אתיופיה, ואת פרשת פרופ' אליעזר רחמילביץ', שסירב לטפל בחולת הסרטן דסי רבינוביץ'.

רונאל פישר הלך ללמוד משפטים בעקבות אחיו, עו"ד גדעון פישר, והתבטא כי הוא עומד "לעשות הרבה כסף", מה שאי אפשר לעשות בעולם העיתונות. 

בתחילה הקריירה שלו כעורך דין עבדו האחים פישר בצוותא, אולם בעקבות סכסוך ביניהם פתח רונאל משרד פרטי. למשרדו, שבו מועסקים היום 14 עורכי דין, צירף מומחית מוכרת במשפט הפלילי - עו"ד רות דוד, שהיתה בעבר פרקליטת מחוז תל אביב.

כאמור, בד בבד עם הקריירה שלו כעורך דין השתתף פישר בכמה תוכניות טלוויזיה: "עשרת הדיברות", "המבקרים", "פרופיל", "האח הגדול" ועוד. מעצרו בשבוע שעבר אילץ אותו לפרוש מהתוכנית "המיזם".

רונאל פישר הופיע בבית המשפט בתיקים מגוונים, פליליים ואזרחיים כאחד. הוא משך תשומת לב בגלל הלקוחות המפורסמים שלו וסגנונו הבוטה, שבו נהג להשתמש גם בבית המשפט. 

עם לקוחותיו אפשר למנות את איש העסקים ארקדי גאידמק (אחרי שראיין אותו בטלוויזיה), הפסיכיאטר אילן רבינוביץ', "ארבעת השוטרים הנוקמים" מנהריה, וראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, תנ"צ אפרים ברכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו