שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

עימות בממשלה: ליברמן נגד נתניהו - ולהפך

רה"מ מתח ביקורת על שרים "שמנצלים את המצב ומתלהמים" • ליברמן הבין שהוא על הכוונת: "אתה ניצלת את המצב וכינסת מסיבת עיתונאים לפני הלוויות" • נתניהו עקץ בתגובה: "אם תגיע לדיוני הקבינט, אולי תבין"

נתניהו וליברמן  //  צילום: יוסי זליגר // נתניהו וליברמן  ,
נתניהו וליברמן // צילום: יוסי זליגר // נתניהו וליברמן

עימות גלוי וחזיתי: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן ניהלו אתמול ויכוח נוקב בישיבת הממשלה השבועית שהתקיימה בירושלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שרים מספרים כי ברקע לוויכוח נמצא קרב איתנים בין שני אופני התייחסות לירי על הדרום: מצד אחד, נוסחת ה"שקט ייענה בשקט" שהציג הצבא ואשר בה תומכים רה"מ ושר הביטחון משה יעלון, ומנגד הקו התקיף שדורשים שרים אחרים, בראשות נפתלי בנט וליברמן. ליברמן מבקש להוביל החלטה של פעולה נרחבת ברצועת עזה. נוסף על כך, בנט דורש להודיע על בנייה בגוש עציון, שנדונה בקבינט ונדחתה בשלב זה.

אתמול המתיחות הפכה לעימות. נתניהו, יעלון והשר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' סקרו בפני הממשלה את השתלשלות האירועים הביטחוניים האחרונים, לרבות הפרות הסדר וההפגנות שהתרחשו בסוף השבוע בירושלים ובצפון הארץ. השר עמיר פרץ (התנועה) פנה לרה"מ וביקש שידרוש מהשרים "להתנהג כמו שרים בקבינט ולא כמו טוקבקיסטים" בזמן שהם מגיעים לעירו, שדרות, ומתראיינים בתקיפות ליד בתים שנפגעו מטילים. היה ברור שפרץ מכוון לבנט ולליברמן, שניהם ראשי מפלגות וחברי הקבינט המדיני־ביטחוני. נתניהו ענה לפרץ: "יש צדק בדבריך. אסור לנצל את האירועים להתלהמות ויש שעושים זאת לא רק נגד הממשלה, אלא גם נגדי. יש פורומים מתאימים להשמעת דעות. יש חשיבות לאחידות המעשים והדברים הנאמרים מול חמאס".

ליברמן הבין את הרמז וענה: "אתה האחרון שיכול לדבר. מי שניצל את המצב, כינס מסיבת עיתונאים לפני הלוויות ומסר הצהרות שוב ושוב היית אתה, ראש הממשלה. עמדת שם והפרחת סיסמאות ללא גיבוי. אצלי ההתבטאויות הן לפחות בקו קבוע. אתה הרי אמרת שאתה חזק מול חמאס והלכת על הסיסמה הזאת לבחירות, אז תפעל".

"אל תטיף לי"

נתניהו ענה שיש דיונים שצריך להשאיר לקבינט ועקץ את ליברמן: "אם תגיע לדיוני הקבינט, אולי תבין". ליברמן לא נשאר חייב וענה כי נעדר מישיבות הקבינט כי קיים סידרת מפגשים מדיניים בחו"ל ושב שלא כמתוכנן. נתניהו לא עזב את הנושא והזכיר לליברמן מועד שבו שהה בארץ בשבוע שעבר ולא הגיע לישיבת קבינט. ליברמן תקף: "אל תטיף לי מוסר" וסיפר כי אירח את יו"ר הפרלמנט של אלבניה וכי "אי אפשר לבטל פגישה עם אורחים מחו"ל בהתראה של שעתיים".

שטייניץ: לכבוש את עזה

גם שרים התייחסו למצב בדרום. "חמאס קודם כל צריך לדעת שאנחנו לא נעבור בשתיקה על הירי לדרום", אמר יו"ר מפלגת יש עתיד, יאיר לפיד, "זה בלתי־נסבל ואנחנו לא נסבול את זה". השר עוזי לנדאו (ישראל ביתנו) אמר: "זו התקפלות. כשמצטטים בכירים במערכת הביטחון, אתה לא רוצה לשמוע מהם ששקט יביא שקט, אלא מונחים של ניצחון". השר יובל שטייניץ (ליכוד) אמר כי הוא "מצפה להשתלטות על עזה, ניקוי אורוות, טיפול שורש ויציאה מעזה. הבעיה היא לא רק הרתעה והשגת שקט, אלא המערך הצבאי שמתפתח שנה אחר שנה תחת השקט". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר