כמיליון וארבע מאות אלף תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים פותחים היום את חופשת הקיץ באופן רשמי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מדובר ב־948,059 תלמידי בתי הספר היסודיים ו־453,733 ילדי הגנים, וכן עוד 74,725 מורים ו־16,552 גננות. הם מצטרפים לתלמידי התיכונים והחטיבות אשר החלו את חופשתם כבר ב־20 ביוני. בסך הכל יותר מ־2 מיליון תלמידי בתי ספר וילדי גנים נמצאים בחופשת הקיץ החל מהיום.
אבל בכל זאת בחופש הזה יש גם משהו שונה. היום זהו היום ראשון של הקייטנות המסובסדות של משרד החינוך - "בתי הספר של החופש הגדול" - שמהן ייהנו כ־180 אלף תלמידים (והוריהם) בקיץ הקרוב. התוכנית תתקיים בשבועות הראשונים של חופשת הקיץ, מ־1 ביולי עד 21 ביולי, בימים א'־ה', בשעות 13.00-08.00.
התוכנית תיושם בכיתות א'־ב' בכלל הרשויות המקומיות, וב־42 יישובים היא תופעל במסגרת פיילוט גם לכיתות ג'־ה'. בין יישובים אלו אפשר למנות את ירושלים, בית שאן, מגדל העמק, נתיבות, נצרת עילית, ערד ועוד.
ואם תהיתם עד כמה יש לשנות את השיגרה, לפסיכולוגית הראשית של משרד החינוך בשירות הפסיכולוגי הייעוצי, חוה פרידמן, יש תשובות בשבילכם. "הילדים מחכים לחופשה בכיליון עיניים, ומזהים אותה עם שחרור מחובות השיגרה, וכאן נכנסת ההבחנה בין פורקן עול לבין פורקן כל עול", מסבירה פרידמן. לדבריה, "החופשה אכן נועדה לשחרור ממטלות, להפוגה וגם להנאה. אלא ששחרור מיקיצה בבוקר בשעה קבועה, מהכנת שיעורי בית ומהתכוננות למבחנים, אין פירושו שכדאי לאפשר יציאה מוחלטת ממסגרת".
פרידמן מייעצת כי "חשוב לתת לילדים לנוח, להתאוורר וליהנות, ובלבד שישמרו שני עקרונות: ההורים ממשיכים למלא את תפקידם ולהגן על שלומו וביטחונו האישי של ילדם, וההורים ממשיכים להקנות לילדים כישורי חיים - והפעם כישורים להתמודדות עם חופשה ארוכה".
גם במועצה לשלום הילד פירסמו "מדריך להורים". בין ההמלצות: הקפדה על שתייה מרובה, חבישת כובע, רחצה בחופים מסודרים, הרחקת חומרים רעילים מהילדים ואיסור יצירת תקשורת עם זרים במרחב הפיזי והווירטואלי. את המדריך המלא אפשר למצוא באתר המועצה לשלום הילד.