הוצאות ספרים הגישו בקשת פירוק נגד סטימצקי

טוענות: הרשת חייבת להן מיליוני שקלים • סטימצקי: מדובר בבקשת סרק ממניעים זרים • נציגי ההוצאות נפגשו עם השרה לבנת

חנות סטימצקי // צילום: קוקו // חנות סטימצקי

הטלטלות ברשת סטימצקי לא נפסקות. יממה לאחר שמנכ"ל הרשת איריס בראל התפטרה מתפקידה ושלחה מכתב פרידה לעובדי הרשת, החליטו חלק מהוצאות הספרים להגיש לביהמ"ש המחוזי בלוד בקשת פירוק נגד סטימצקי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זאת אף שבעלי הבית החדשים, קבוצת משקיעים שבראשם אשת העסקים יפית גרינברג, רק החלו להיכנס לנעלי קרן מרקסטון והם עדיין מנהלים מו"מ מול הספקים השונים של הרשת. בין מגישות הבקשה לביהמ"ש נמצאות רשת מודן, רשת אופוס, התאחדות הוצאות הספרים בישראל ועוד שש הוצאות ספרים שביקשו להישאר בעילום שם. המבקשות טוענות לחוב לכאורה של רשת סטימצקי כלפיהן במיליוני שקלים. 

מהבעלים החדשים של סטימצקי באמצעות עו"ד רונן מטרי, המתמחה בפירוקים, נמסר אמש בתגובה: "עיון ראשוני בבקשה מלמד כי המדובר בבקשת סרק שהוגשה ממניעים זרים בגין טענה לחוב שנוי במחלוקת. הבקשה הוגשה בעיקרה על ידי מודן המחזיקה בחלק מהבעלות ברשת צומת ספרים ועל ידי ספק קטן ששמו אופוס, שמעיון בנספחי הבקשה עולה כי הוא טוען לחוב של כ־37,000 שקל.

"תגובה מתאימה תוגש בימים הקרובים לבית המשפט. להבדיל מהספקים הנ"ל, מרביתם המכרעת של ספקי החברה השכילו לגבש מסלול שיתוף פעולה עם הרשת אגב יציאתה לדרך חדשה ובריאה, תוך הבעת אמון ברשת סטימצקי ועובדיה".

בתוך כך, אתמול נפגשו נציגי ההוצאות עם שרת התרבות לימור לבנת. בין הנוכחים בפגישה היו בין השאר יפתח דקל מ"כתר", ביני טריבק מ"מטר", רוני מודן מ"מודן", עוזי שביט מ"הקיבוץ המאוחד", איתי וייס מ"עם עובד", ורחלי אידלמן מ"שוקן". בפגישה השתתף גם נציג משרד הכלכלה, האחראי ליישומו של החוק להגנת הספרות, דני טל.

נציגי ההוצאות הציגו בפני לבנת את הקושי שלהם להתמודד מול שיעורי ההנחה הגבוהים שרשתות הספרים כפו עליהם. בנוסף, המו"לים דנו עם השרה על יישום החוק להגנת הספרות, שנכנס לתוקף בפברואר האחרון. דני טל הממונה על חוק הספרים במשרד הכלכלה מסר למו"לים כי הנתונים שאסף מאז כניסת החוק לתוקף מצביעים על ירידה מינורית יחסית בהיקף המכירות של ספרים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. מו"לים נוספים ציינו כי נאלצו "לחתום על הסכמים מול הרשתות, שדרשו הנחות גבוהות מאוד. הם הפעילו עלינו לחצים כבדים לחתום", אמרו המו"לים, "חתמנו על הסכמי כניעה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר