עשרות הרוגים בתקיפה סורית בעיראק

מלחמות הפנים-מדיניות חצו גבולות: 57 הרוגים ו-120 פצועים ב"מתקפה ברברית" של חיל האוויר הסורי בשטחים אזרחיים בעיראק

צילום: אי.אף.פי // חורבות העיר רמאדי שבמחוז אנבר

כלי תקשורת ערבים דיווחו כי לפחות 57 אזרחים נהרגו ועוד כ 120 בני אדם נפצעו בתקיפה של חיל האוויר הסורי במחוז אל ענבאר שבמרכז עיראק.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גורמים בממשל בבגדד דיווחו כי לפחות 4 מטוסי קרב של חיל האוויר הסורי השתתפו בתקיפה האווירית. גורם בכיר במועצת מחוז אל ענבאר אמר לכלי התקשורת הערבים כי חיל האוויר הסורי הפציץ מבני ציבור וממשל תחנות דלק ואף שווקים שהיו הומים באזרחים שערכו קניות לקראת צום הרמדאן שיחל בסוף השבוע הקרוב: ״חיל האוויר הסורי בהוראת ממשל אסד בדמשק ביצע מתקפה ברברית נגד אזרחים חפים מפשע״, אמר הבכיר העיראקי. לדבריו בתום גיחות ההפצצה שביצעו מטוסי הקרב של חיל האוויר הסורי עזבו המטוסים את המרחב האווירי של עיראק ושבו לבסיסיהם בסוריה. 

בדמשק לא הכחישו ולא אישרו את דבר התקיפה אולם גורם בכיר במטכ״ל הסורי אמר לכלי התקשורת הערבים כי התקיפה נועדה לבלום את התקדמות ארגוני הטרור האיסלאמיים דאע״ש וג׳הבאת א - נוסרא המזוהים עם אל קאעידה ושואפים להקים רצף טריטוריאלי בין סוריה לעיראק במטרה להקים באזור זה מדינת הלכה איסלאמית קיצונית. הבכיר הסורי הדגיש כי ארגוני הטרור השתלטו באמצעות המליציות החמושות שלהם על עיירות גבול בסוריה ובעיראק והמתקפה נועדה לבלום את המיליציות הקיצוניות ולאותת להם כי הממשל בדמשק לא יאפשר עוד את הפרת הריבונות הסורית. 

כבר ביום שלישי דווח כי כלי טייס לא מאוישים תקפו באזור עיירת הגבול העיראקית אל קאים בגבול סוריה עיראק. תחילה דווח כי חיל האוויר האמריקני עומד מאחורי המתקפה אולם הבית הלבן הכחיש בתוקף ועדי ראייה באזור אמרו לרשת אל ערביה כי מי שביצע את המתקפה היו כלי טייס של חיל האוויר הסורי. עם זאת בדמשק הכחישו את הדיווח באל ערביה וגורמים רשמיים בממשל בדמשק הכחישו כי מל״טים של חיל האוויר הסורי ביצעו את המתקפה האווירית. 

ראש המחוז סבאח קרקוט, אמר ל-CNN כי ההתקפות פגעו בשווקים מקומיים וכן בתחנות דלק, סמוך לערים רוטבה, אל-וואליד וקאים. "לצערנו, הכוחות הסורים ביצעו התקפה ברברית נגד אזרחי מחוז אנבר", אמר קרקוט היום. "היום נקיים פגישת חירום על מנת לדון בנושא". קרקוט אמר עוד כי הוא משוכנע שמדובר במטוסים סוריים, שכן על כנפיהם נראה הדגל הסורי. "מלבד זאת, המטוסים טסו הישר מהשטח האווירי של סוריה, ולשם גם חזרו", אמר. 

אל-מליכי משתלח בסונים

הקרע העדתי בעיראק התרחב אף יותר היום, כשראש הממשלה נורי אל-מליכי, האשים את יריביו הפוליטיים ב"תיאום" של המשבר הנוכחי.

אל-מליכי השיעי, האשים את הסונים בשיתוף פעולה עם המורדים המיליטנטים, וביטל את הקריאה להקים ממשלת אחדות לאומית – שכמובן תוריד אותו מעמדת הכוח בה הוא נמצא. 

"עיראק עומדת בפני מתקפת טרור ממעבר לגבול, שנתמכת על ידי כמה מדינות שכנות", אמר אל-מליכי בנאום טלוויזיוני שנשא היום. בנאומו פנה אל ציבור הבוחרים השיעים ואמר כי הוא דבק ברצונו של המנהיג הדתי השיעי עלי סיסתאני, שקרא לציבור האזרחים להתנדב לצבא ולממשל העיראקי החוקי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר